Vart är min Syster?

Han vred om nyckeln försiktigt för att inte väcka de andra som troligtvis låg och sov inne i huset. De hade slutat bryr sig om vad han gjorde om kvällarna för länge sen, att han kom hem klockan 03.15 en vardag verkade de inte heller bryr sig om. Han tittade på mobilen, inga missade samtal hemifrån. Han hade fått sms vid elvatiden från sin syster som undrade vart han höll hus. Han hade inte svarat henne, han hade fullt upp med annat då. Han smög in på sitt rum för att snabbt krypa ner i sängen. Han hörde en lätt knackning på dörren och kort efter steg han syster in i rummet.
- Vart har du varit Simon? Varför svarar du inte på mitt sms? frågade hon med en oroad min.
- Förlåt, jag glömde bort att svara. Gå och lägg dig och sov igen, jag mår bra.
Hon stod och kollade på honom ett tag sedan gick hon ut ur rummet.

Han låg vaken länge innan han somnade. Han kunde inte somna, han tänkte på hur han skulle göra, borde han berätta för sin syster vad han hade varit med om ikväll eller skulle han hålla det för sig själv. Hans syster var ett år yngre än han själv, hade precis börjat första året på gymnasiet, samma skola och samma linje. De var ett litet samhälle de bodde i, alla visste vilka de var. Simon och Sara på Odengatan, syskonen som alltid höll ihop.
Han hörde att ytterdörren slogs igen innan han somnade.

 

Hon ryckte upp dörren och slet upp Simon ur sängen.
- Har du sett Sara?
Simon tittade yrvaken på henne och sneglade på klockan, 17:07 stod den på. Hade han sovit så länge, han kom visserligen hem sent men hade han lyckats sova förbi en heldag.
Mamma tittade ilsket på honom
- Kan du svara mig? Vet du vart hon är?
Simon tittade fortfarande på henne och svarade sedan
- Är hon inte på sitt rum?

- Nej, och hon verkar inte ha varit i skolan idag heller.

Simon reste sig upp utan att titta på sin mamma. Han gick in Saras rum där han möttas av en konstig känsla. Det hade varit någon här, det kände han. Men han var helt säker på att han skulle ha vaknat om någon varit i lägenheten, han vaknade alltid av minsta lilla ljud. Han stoppade ner händerna i byxfickorna och la märke till en lapp som låg i ena byxfickan, han tog upp den och läste, ”Det är bara du som kan rädda henne nu”.


cooooolt

vill lätt ha en sån här, perfekt för en hemmakväll i vinter, love it!


Boken

Tänkte lägga ut delar av min bok här i bloggen, ni får gärna kommentera om vad ni tycker om den sen. Jag lägger ut första delen på söndag när jag går på mitt nattpass.

Annars njuter jag av att det är helg nu, precis varit på Axelent och bjudit dem på glass. Tycker synd om dem som får jobba och slita där i sommar, minns själv hur det var när man gick där och svettades.
Ikväll kommer Sandra och Moffe hit, blir grillning, kanonbra! Snart kommer Petra och Alexander hem från Tunisien också, saknar dem här hemma.

Ha en bra helg. :)

"mini semester"

Sitter på jobbet och njuter av att det är min sista natt den här veckan, men inte nog med det, jag är ledig ända till onsdag kl.22. Min första semester den här sommaren, eller det blir en liten mini semester. Underbart, behöver verkligen den ledigheten efter att ha jobbat konstant sedan den 6 juni.
Åker till Göteborg med Malin på lördag för att se Lassemannen, och efter det åker jag till Växjö för att flytta hem alla mina möbler och städa ur lägenheten. Ska även träffa både Daniella och Klara när jag ändå är i Växjö, saknar dessa brudar. Nu ska jag jobba vidare, blir nog criminal minds och fyrvaktaren som förfyller min natt!

Fotboll VM

Spanien blev Väldsmästare i år och nu är det slut för den här gången. Känns lite konstigt och overkligt, att det faktiskt redan är slut. Vad ska man titta på nu? he he.

Sitter på jobbet nu, fem nätter sen är jag ledig i en halv vecka. Ser fram emot Winnerbäck med Malin på lördag, underbart!

Svensk sommar

Svensk sommar, när den är som bäst, vem kan inte älska det? Idag var jag och markus uppe och sprang en runda och sedan åkte vi till Götarp och tog oss ett kvällsdopp, helt underbart är det!
Nu sitter jag återigen på jobbet, sista natten den här veckan. Imorgon ska jag upp tidigt på morgonpromenad med Markus, sedan får man se vad dagen har att erbjuda. På lördag åker jag, eve och mikael till Halmstad för att sola och bada. Jag njuter av den svenska sommaren, jag älskar den!

nattjobb

Efter en vecka på Bäckaskolan är det dags för nattjobb igen, är nu inne på min tredje natt den här veckan. Dagarna flyter på, idag har jag varit i Jönköping med Linis och Markus, vi skulle leta bikini. Linis hittade men inte jag, så får åka in till Värnamo eller Gislaved imorgon. Har planerat in en dejt med Lisa Svensson imorgon, glass och fotboll, de blir kanon det. Syrran ska göra comeback i Hgoif tröjan efter 3 års frånvaro, får se till att heja på henne. Till helgen kanske det blir en runda till havet med eve och mikael för sol och bad, men vi får se, har inget direkt planerat så får ta helgen som den kommer. Återgå till jobbet nu, lite criminal minds och Läckberg gör nog susen.

underbara liv

njuter av livet och det underbara sommarvädret som vi haft i två veckors tid ungefär. Ska hoppa in i duschen sen är det Vita Huset med ett härligt gäng och bara njuta.. underbara liv!

RSS 2.0