Gärdesgatan 8

Kvällar på gärdesgatan 8 slutar alltid lyckligt. Jag bara älskar min underbara familj, det är alltid så skönt och roligt att komma hem. Igår var det kalas för mig och mamma som gällde, allihopa var samlade. Det är inte lätt att få ihop hela familjen här hemma, alltid någon av oss elva som inte kan, oftast är det nog iufs vi ungdomar som inte kan. Men igår lyckades vi och jag tycker det blev en lyckad kväll med skratt och tjöt. Nu ska jag snart åka till Värnamo för att gå på stan med mamma en sväng sen åka vidare till Växjö. Ni får ha en bra lördag, det ska jag ha.

just det..

Jag blev bestrutad igår och har inte kunnat sova i natt för min arm gör så jävla ont!! Fy fan!

Livet!

Vet ni vad? Jag älskar mitt liv, jag är alltid full av energi och gör saker hela tiden. Visst jag kan ha lite tentaångest ibland, men det är som min käre bror markus säger, vad gör det om jag kuggar på en tenta? det blir ju fan så mycket enklare att plugga på omtentan. det är iallafall vad jag tror, jag har aldrig behövt göra någon omtenta vilket är väldigt skönt. Jag tror det beror på att jag är så jäkla bra på att planera, tror inte ni det? Lite ego får man faktiskt vara i den här bloggen. Det är är mitt "schema" kommande vecka.

Idag: föreläsning om Hälsa och fritid. Lite Klaratime och sen hem till Gnosjö för att fira mig och mamma.
imorgon: Nisse med mamma och madde, ett glas vin på det.
söndag: kanske julskyltning i växjö? bilfärd hem till gnosjö igen iaf.
måndag: ullared med syster och pe. tillbaka till växjö och säkert något på kvällen
tisdag: Mimmietime med mat och tjöt, innebandyträning efter det.
onsdag: seminarie om utsatthet.
torsdag: förelsning om digital någonting? innebandyträning
fredag: skola hela dagen, fram till fyra. Match mot väckelsångborta
LÖRDAG: min födelsedag såklart! Underbaringarna från Gnosjö kommer och det blir fest! Tråkigt att inte Sandra är med i år bara.. :(

lite tankar och funderingar

Jag fick mig en tankeställare idag på föreläsningen. Vi läser om utsatthet hos tonåringar i dagens samhälle och hur det har förändrats under åren. Vår föreläsare nämnde att många ungdomar tänker att "det är inte synd om mig för barnen i afrika har det värre". Om man mår så dåligt som de har tonåringarna gör tycker inte jag att man ska behöva tänka på de barnen i afrika. De här tonåringarna vill ibland inte gå till skolan för de käner sig utsatta, de mår dåligt för att vårt samhälle ger en ideal bild på hur en människa ska se ut. Om de inte är så snygga, smala och perfekta som tjejerna i tidningarna och på reklam skyltarna. Om alla dess tonåringar tänker att de inte få må dåligt över detta för att det kan finnas andra barn i världens som har de sämre så mår de ju inte speciellt bättre. Ångesten försvinner ju inte bara för att någon annan ha det sämre. Alla människor kan må jättedåligt men på helt olika sätt. Jag menar inte att man ska strunta i de barn som bor i fattiga länder, men jag tycker inte att det är jämförbart för de är helt olika saker. Jag som blivande pedagog ska försöka hjälpa de barn jag kommer ha i skolan och förklara att man inte behöva se perfekt ut för att må bra. Jag trorpå allvar att jag mår mycket bättre än en person som strävar efter att se ut som alla modellerna. Tror inte ni det?


dags att..

... ta sprutan idag. Måste erkänna att jag är väldigt nervös, sen jag låg på sjukhus efter gallstensoperationen har jag varit livrädd för sprutor, tycker det är hemskt att bara ta blodprov. Men jag ska nog klara av detta. Innan dess ska jag luncha med daniella på tufvan och även ha en föreläsning. Annars händer det inte mycket idag, har innebandyträning ikväll, bli styrka för min del. Just nu står det en man i mitt badrum som kollar något med ventilationen.
var föresten på new moon med Hanna igår, riktigt bra, nu väntar vi på den tredje filmen!

ny vecka, nya möjligheter

Veckorna flyter på och nu är det ännu en ny vecka med massa saker att göra. idag gick jag upp vid sju för att tvätta, tog även en promenard med Katarina. Fatima och jag gick till biblioteket för att plugga sen, fick en del gjort faktiskt, ska bara finslipa det imorgon sen är vi reda för exeminationseminariet på onsdag.
Nu sitter jag hos markus, har ätit mat, ska möta klara vid fyra för en fika på tufvan. Sen kommer den här dagen vara förbi och då är det bara att vänta in morgondagen, då match står på schemat, får se om jag spelar, mitt knä är svullet så kanske inte jättebra att spela på det. Får se hur det känns imorgon.
Resten av veckan ser rätt lugn ut vad det gäller skolarbeten iallafall, har bara det som ska in på onsdag, so visseligen är ganska stort. På torsdag har jag bara en föreläsning sen ska jag umgås med mimmie, och på fredag har jag något forskarseminarie, där någon barnforskare kommer och prata, även en föreläsning efter det. sen bär det faktiskt av mot Gnosjö för smörgåstårta på gärdesgatan med min älskade familj, är ju faktiskt så att mamma fyllde år igår och jag fyller nästa helg.
Nu ska jag vara lite social mot markus. Ha det bra.

bortamatch

Snart ska jag ta tåget mot Växjö, där ska jag direkt till Malin och Emelie, vi ska äta lite mat tillsammans innan matchen för jag hinner inte hem till mitt innan samlingen, tur man har underbara lagkamrater som ställer upp för en. Karlskrona/Lyckeby ska vi till idag. Matchen början halv fem men vi åker redan vid tvåtiden. Kommer komma hem sent ikväll, tur jag har en bror som ska laga mat till mig. Jag kommer vara helt slut efter matchen, kroppen är inte helt hundra, jag var helt slut när jag sprungit upp för trappan innan, och det är inte friskt. Vi är bara åtta spelare idag med så det här kommer bli tufft. Men jag är och kommer alltid vara en lagspelare så jag ställer ju upp för laget, jag får väl skylla mig själv när jag ligger och mår dåligt ikväll.
Nu måste jag skynda mig. Hejsvejs

18 år



Idag säger vi Grattis till Linnea som fyller 18 år. Är hemma i Gnosjö för att gå på hennes 18årsmiddag/förfest. Men ingen alkohol för mig ikväll, alkohol och magkatarr går inte ihop alls, dessutom har jag match imorgon. Hur nu det ska gå ihop sig, match och magkatarr.. hm?
Hoppas på en trevlig kväll iallafall, och det är klart det blir trevligt :)

fy tusan..

.. vad dåligt jag mår. Legat och spytt som en liten gris hela natten, så jag har knappt sovit någonting. Markus sa att jag fick ringa till honom om jag inte kunde sova, men jag ville inte ringa och väcka honom mitt i natten. Jag har en jätteviktig föreläsning klockan ett som jag bara måste gå på och efter det ska jag och matilda sammanställa vårt vfuarbete, hur ska detta gå ihop sig då? Jag tror dock inte det är magsjuka jag har, utan att det beror på stress. Ni vet ju att jag har haft problem med magen länge, detta kanske är ett sätt för min kropp att reagera när jag är stressad? ska ta och lägga mig ner och vila en stund, får se om det blir föreläsning eller inte.

Magsjuk? Matförgiftning?

Jag sitter här i min lägenhet färdig pluggad och mår riktigt illa. Har legat i sängen och bara väntat på att få spy, tycker det är så jobbigt att bara ligga och må illa, vaknade av att jag fick rusa in på toan. Usch säger jag bara. Frågan är om det är magsjuka eller matförgiftning? Åt kebab med Klara innan men hon mådde bra, förutom att hon är otroligt förskyld då. Jag ska lägga mig och sova och så får vi se hur jag mår imorgon. har planerat in en simning med Emma klockan åtta. åh, jag vill inte vara sjuk!!

Jag är med dator

Japp, det är jag. Tråkigt nog kommer den inte förrän nästa fredag, tur jag har en bror som kan låna ut sin dator så jag kan skriva mina arbeten jag har.
Nu ska jag snart iväg och träna innebandy, hejsvejs.

3 poäng

Hej och hå idag vann vi faktiskt, 1-0, jag har nog aldrig tidigare sett sådana siffror i innebandy förut. Tre poäng till oss iallafall, riktigt roligt. Mamma och pappa var och hejade också, så fick lagad mat när jag kom hem, det tackar vi inte nej till. Nu har de åkt hem och jag sitter och latar mig i soffan, har huvudvärk så det blir en tidig kväll för mig.

Upptagen ?

Det här är mina helger fram till jul.

47 -Fredag: linnea 18års kalajs, lördagsmatch och karlskrona
48 - fredag: fira mamma och mig, lördag: Nisse Hellberg med mamma och madde
49 - fredag: match, lördag: min födelsedag, fest med gnosjö/växjö folk
50 - fredag: födelsedagsfest hos daniella, lördag: julfest med laget
51 - fredag: match, Lördag: eventuellt födelsedagsfest hos Fatima

Sen var det jul. Tiden bara rusar iväg.

tackar..

Systrarna Steen-Petersson för en bra fredag. Potatisgratäng och fläskfilé hos annie var kanoners. Innan dess hade faktiskt jag, klara och hennes lillebror varit och jobbat på flk, duktiga är vi.
Nu ska jag krypa ner i sängen, ska upp och tvätta imorgon.

ps. tusen tack för blomman Klara, hihi. ds

Pustar ut..

har äntligen skrivit klart analysen, en liten lättnad faktiskt. Nu ska den bara skrivas ut och disskuteras på seminariet imorgon. Nu har jag endast min vfu-uppgift kvar, men det känns som att jag har ganska bra kontroll över den, så det fixar vi i helgen. Ska inte plugga mer idag, innebandyträning som gäller ikväll, ska bli skönt att springa av sig lite och rensa hjärnan.

Onsdagsmys

Så här kan det se ut en vanlig kväll hemma på Idet när Klara och Matildan myser till det. Hon är mitt ljus i novembermörkret!

Bra med ljus såhär på hösten när det är ruggigt ute.


Bakadpotatis med vår egen hittepå baconröra lyxade vi till det med ikväll.


Passa på att lägga upp en bild på min nya "hylla" i badrummet. finemang!

Lite ångest

Jag har suttit hela dagen med ett arbete som ska vara inne på fredag. Vi ska intervjua någon från en äldre generation om deras barndom, jag har då valt min pappa. Själva intervjun skulle ta ca 30 minuter, min tog 20 minuter, jaja, inte mycket att göra åt det. Denna ska vi sammanfatta på 2-3 sidor, vilket jag suttit och gjort idag. Nu har jag det svåra kvar, att analysera två engelska texter och jämföra det med pappas barndom. Jag har börjat få lite ångest inför det här nu. Jag har ungefär 1,5 sida kvar att skriva på den här analysen, vilken inte är speciellt mycket egentligen, men det är svårt att skriva när man inte förstår vad det man läser handla om. Jag har alltid haft lätt för språk, men det här är inga lättlästa texter.. för att kunna avsluta denna uppgiften måste jag verkligen förstå dessa texter, men jag gör inte det. kan ni förstå att jag har lite panik nu? Jag kan inte heller bara stänga ner datorn och fortsäta imorgon för då kommer jag ha ännu mer ångest. Usch, jag vet inte hur jag ska göra. Klaravännen kommer hit ikväll, ska äta bakadpotatis, vi båda behöver tänka på annat nu så förhoppningsvis är ångesten borta när jag fått lite klaratime. Vi hoppas på det så jag kan få sova gott i natt. Håll tummarna för att jag fixar den här uppgiften nu! Tycker även vi ska tänka lite extra på de soldater som är nere i Afgantistan nu!!

Ledig - Mange

http://www.youtube.com/watch?v=AXVCCB582C4

Jag gillar den! :)

intensiv vecka

Jag är okontaktbar veckan ut för jag har alldeles för mycket i skolan nu. Jag ska gräva ner mig i böckerna och skriva ca tio sidor tillsammans med Matilda till vår vfu-uppgift, sen fick vi två uppfifter tills på fredag, en på två-tre sidor och en annan på två-fem sidor. Så vi hörs antagligen på fredag. Oj, vilken intensiv vecka jag kommer att ha.


Det är dags för fredagsmys

Fredag, fredag, fredag, älskar vi inte dessa fredagar? Har precis ätit tacos med Pappa och Markus, gott var det. Ikväll ska jag till petra och alexander, idol som gäller, jag är egentligen inget jättestort fan av idol, men jag gillar att titta på det med dem jag tycker om, det är verkligen fredagsmys.
Som ni märker överlevde jag kick and box passet, det var riktigt roligt! Det känns i armarna och magen att jag tränade igår, är det inte för härligt med träningsvärk egentligen? Man vet ju att man verkligen har tränat hårt då.
Hoppas ni får en bra fredagskväll mina vänner, det ska jag ha.

Snöbollskrig

Det beståd min dag på jobbet av idag, dock anser jag att det är fusk när barnen kommer fem stycken mot mig, det är väl inte helt rätt va? Men roligt var det, lite snö innan för jackan har ingen dött av.
Ska avsluta denna underbara dag med att testa på lite Kick'n box, Petra har lurat med mig. Vi får väl se om jag lever efteråt.

Borta match

Jag har varit duktig idag, har tvättat och städat, nu är jag helt slut och alldeles svettig. Ska ta och hoppa in i duschen och sen måste jag fixa lite lunch. Borde även åka in till stan och hämta mitt vadskydd som ska vara bra för mina benhinnebesvär. Men jag tror inte att jag kommer hinna ner, klockan är redan halv ett och om jag ska duscha och äta kommer klockan bli minst halv två, två. Och då hinner jag ju verkligen inte ner till stan och hem igen. Vi samlas redan klockan fyra idag, vi har borta match mot olofström med matchstart kvart över sex, för er som inte vet är det ca tio mil dit från växjö. Får hoppas på vinst idag, linis kommer och hejar på mig lite innan hennes träning börjar. Får hoppas jag hinner byta några ord med henne efter matchen, träffar ju henne inte så ofta.
Nej nu måste jag hoppa in i duschen.. kära nån vad tiden går.

Newbody

Jag säljer newbody, säg till om ni vill köpa! :)

RSS 2.0