Tack!

Vill tacka alla underbara för gårdagen! Jag är tacksam att ni finns i mitt liv. Nu har jag en veckas jobb som elevassistent att se fram emot och på lördagmorgon åker vi till spanien. You gotta love it!

bra start

Idag gick jag upp vid halv nio för att gå på morgonpromenard. Solen sken och det var alldeles underbart. Något som var minre underbart var att jag såg en orm på vägen, jag gillar inte ormar.
Nu har jag precis ätit en god frukost bestående av fil, knäckebröd med ägg och färsk ananas. Så nu är jag mätt och belåten. Har bokat in en tvättid klockan tolv, sen ska jag sätta mig ute och läsa en tidning. Tror dock det får bli skuggan idag. Allt är klart inför hemresan, nästan allt iallafall. Måste tömma mitt kylskåp också.
Nu får jag göra lite nytta. Ha en bra fredag!

R.i.p

Är det inte lite läskigt att han jag såg i måndagskväll faktiskt är död nu? Michel Jacksson har lämnat våran jord. Ett tips till han jag såg i måndags är ju att lura hela sverige att han inte alls är död utan bara har flytt till sverige?
Nej, matilda vad pratar du om nu? Kanske dags att sova. Har packat flera väskor, stackars de som ska åka bil med mig imorgon, om de tror att de kan ha packning med sig tror de helt fel. Nej så farligt är det inte.
Ses i gnosjö imorgon, fast jag lär ju skriva innan jag åker imorgon också.

mina vänner

sitter och pratar med mina vänner i telefonen. Sandra, Petra och jag har pratat i snart två timmar. Vet egentligen inte vad vi pratat om, ringer ju gratis så det är såhär vi får umgås när jag är i Växjö.
Annars har jag inte gjort mycket idag, lunchat med mel och luggit, inte legat , vid växjösjön ett tag. Sen orkade vi inte mer för solen försvann. Nu är jag helt utslagen och har en sån sjuk huvudvärk. När jag pratat färdigt med de här knäppisarna ska jag vila en stund innan jobbet. Det behöver jag.
Imorgon blir det Gnosjö för hela slanten! :)

Inte ett moln

Inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar. Underbart väder är vad det är! har luggit ute sen klockan tio. Hade det så skönt i solen för mig själv, tills en engelsktalande man kom och störde mig. Han förstod inte ens mina pikar. Jag sa flera gånger att jag ville vara ensam och läsa min bok. Men han kunde inte förstå varför jag ville vara ensam. Sen frågade han om han störde mig och jag sa helt ärligt att han gjorde det och att jag ville att han skulle gå. Det tog en jävla tid innan han gick iväg och då sa han det här ska jag komma ihåg när du är ensam och har tråkigt. Inte fan går jag och prata med främlingar när jag har tråkigt iallafall. Pucko!
Nu får jag bli inne resten av dagen, tänker inte sätta mig där ute igen iallafall. Halv fem ska jag iväg och träffa klara och efter det ska jag jobba några timmar. Jag får väl ta och hoppa in i duschen och sen fixa lite mat. Ha en bra onsdag allihopa! Använd solskydd ;)

Frukt


Ska någon åka till Spanien snart eller? :)



Köpte massa frukt innan, äpple, nektarin, melon, banan, apelsin, ananas och
sen även morötter och gurka. Ska göra en liten fruktsallad till fotbollen sen.
har precis varit och jobbat en stund. Mamma och eve kom och hälsade på en
snabbis innan. De hade med sig kinamat så vi åt och sen åkte de vidare
mot Gnosjö. De hade varit i Karlskrona så ni inte tro att de bara åkte hit för att
äta. Ikväll blir det jag och fotbollen. Snart snart snart är jag hemma i gnosjö
igen och slipper ensamheten. Nu ska jag läsa lite i min bok som jag fastnat i. Ha en
bra kväll och glöm inte att heja på Svergie! :)

måndagkväll

Min måndag har varit riktigt bra faktiskt. Kom hem från Alexander för en stund sen, cyklade dit när jag jobbat i några timmar. Vi kollade på fotbollen och tjötade lite. Bra vän den där killen! Jag tror jag slog rekord när jag cyklade hem också. Jag såg en som var skit lik Mikael Jackson och blev så jävla rädd och cyklade som fan. Det är inte ofta man ser han i Växjö och han ser ju inte speciellt snäll ut. Nu ska jag krypa ner i mig säng, jag är så trött att jag knappt ser vad jag skriver. Imorgon ska jag tvätta, igen. Planerat att sätta mig och äta frukost nere vid trummen också. Bara jag och min äggmacka. För ägg är det enda jag har i mitt kylskåp och knappt inte ens det snart. Ni får inte missa fotbollen imorgon heller, det tänker inte jag göra. ja ja.. sov gott med er.

Solen skiner

Nu har jag tvättat, städat och tränat, packningen får vänta tills imorgon. Nu ska jag ut och njuta av det fina vädret med min bok. idag är det fyra dagar tills jag kommer hem och elva dagar kvar tills vi åker till spanien.
kanske skriver lite ikväll när jag jobbat. Hej så länge!

söndag

söndag, sista dagen på veckan. Jag har jobbat några timmar och måste erkänna att det är ganska läskigt att jobba i ett stort hus helt ensam. Man påstår sig höra alla möjliga ljud. Efter jobbet har jag inte gjort ett dugg, suttit i soffan med datan i knät i flera timmar. Jag har inte ens orkart duscha eller laga mat. Fast nu har jag fått lite mat i magen för att jag tog mig i kragen och fixade lite käk. Duschen kommer jag snart också inta. Har inte duschat sen i fredags och känner att jag behöver en lång varm dusch. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll också, ska upp för att tvätta, städa och packa imorgon innan jobbet har jag tänkt. Hoppas denna veckan går fort så att helgen och nästa vecka kommer fort. En helg som jag sett fram emot länge och en veckas jobb som elevassistent i mitt kära Gnosjö. Avslutar detta inlägg med att säga att jag är lycklig och tacksam för alla i min närhet, you know i love you! :)

Baksmällan

har tillbringat min kväll med Hillevi och Daniella, käkat lite mat och varit på Bio. Såg självklart baksmällan, rekommenderar verkligen den. Aldrig skrattat så mycket åt en film. Tackar för kvällen!
Har även hunnit jobba några timmar och ska snart gå och lägga mig för imorgon ska jag ut på en morgonpromenard och sen har jag planerat att jobba hela långa dagen. Annars är livet här i Växjö helt okej, lite tyst och tomt bara. Tur man ska jobba hela veckan så tiden går fort. Nu blir det sängen, god natt.

Midsommar

Här kommer lite bilder från Liseberg i torsdags och midsommarafton igår.

Är vi blöta efter flumride eller?


Mitt inlägg om fotbollen passar bra till denna vinsten. Jag ska tillbaka!


Ismail, Danne och Linnea


Emmy och Daniella


Jag och emmy

Mer bilder och filmklipp finns på facebook. Hejsvejs!

en saknad

När man är ensam på ett friskostek får man verkligen tid att tänka. Idag gick tankarna omkring fotboll. Jag ljuger om jag säger att jag inte mår dåligt av att jag inte får spela. Fotbollen är en stor del i mitt liv.
Jag har precis läst om andra som har samma skada som mig. De flesta fick spela fotboll igen efter 3-5 år rehab, andra tröttnade på den ständiga väntan. Jag vet att jag är en av dem som kommer kunna spela igen om 3-5 år, för jag har viljan. Jag drömmer om att få spela fotboll igen, jag drömmer om att få vara nervös inför en match, jag drömmer om att få trycka till en motståndare i en närkamp. Jag har varit borta från fotbollen i 2 år nu och jag minns fortfarande min sista match, jag minns hela den sista säsongen. Jag fick göra mitt drömmål från halvplan mot Hagpojkarna borta, jag lyckades även göra mål när vi vann hemma mot lidhult med 7-4. Den säsongen var den bästa, vi var i Holland på träningsläger och tog med oss många minnen där ifrån. Det är allt det jag tänker på när jag tränar och kämpar för att få komma tillbaka till fotbollen. Jag lever efter mottot "Det finns inga genvägar till framgång". Jag måste kämpa för att lyckas, när jag sitter på träningscykeln tänker jag att jag orkar de där sista 10 minuterna för det är en bit på vägen tillbaka. För ett år sen kändes det helt omöjligt att komma tillbaka, men nu ser jag resultat och jag har bestämt mig för att lyckas. Jag hoppas att jag redan om 1 år springer ute på planen och då kommer jag vara ännu mer lycklig än vad jag är idag, för då har jag klarat av ett av mina mål här i livet. Fotboll är inte på liv och död, det är mycket viktigare än så!

Den ofrivillige golfare

Igår hämtade jag och petra upp Sandra för att överraska henne. När vi svängde in mot Lanna Golfbana så sa sandra bara "Nej ni skämtar med mig, jag kan inte spela golf" puh, trodde hon vi kunde det eller? Petra var lite mer skillad än oss andra. Vi kom fram till att man inte behöver vara en bra golfare för att ha roligt. Nej nej, vi skrattade konstant under alla nio hålen. Det blev en toppen dag med skratt som sagt, bollletande och vi lyckades även pricka träden och allt annat som runt omkring. Sandras kommentar var bäst "Åh, jävlar vilket skott", hon sa det inte bara en gång. Som sagt så var dagen skitbra rent ut sagt.
På kvällen blev det tacos hemma på gärdesgatan och sedan spanienmöte. Snart ligger vi på stranden och badar i havet. Men det är några dagar dit och innan dess bjuds det på massvis av festligheter. Idag ska jag träffa Sofia, vi har mycket att ta igen, så det ska bli riktigt roligt.
Avslutar med en rolig sms konversation mellan mig och Linnea i lördags som Neijd sa att jag bara måste blogga om.
L - Matilda, jag blev tagen
Jag svarar med order från neijd - i tvåan?
L - Ja, av vakterna.

Oj, vad vi skrattade, Hoppas du bjuder på den Linnea! :)

Gnosjö

Nu är jag hemma i Gnosjö för en kort tid och jag har kommit på varför jag uppskattar Växjö så mycket. Man har alltid någonting att göra där. Man kan cykla ner till stan och bara strosa sunt, eller sätta sig vid strandpromenarden och bara njuta av livet. Kan man göra det någonstans i Gnosjö? Svar nej. Om man går ner och strosa på gnosjöcentrum kommer man tillslut klassas som en av de där fyllegubarna som hänger i konsumparken. Inget ont om Gnosjö, jag gillar Gnosjö och tycker det är ett perfekt samhälle att uppfostra sina barn i men när man blir uppmot 20 år är det inte lika roligt att bo här. Nu är det vännerna som förgyller dagarna i Gnosjö, men tänk de som inte har några vänner? Ja, det kommer hamna i konsumparken om några år och de inte flytta ifrån Gnosjö.
Det är iallafall skönt att vara hemma, för jag har ju trots allt mian vänner här. Igår fick jag tillbringa dagen/kvällen med min mor och far i jönköping. Vi var och gjorde Farmor och Farfars grav fin nu inför sommarn och hösten. Sen blev det en runda till a6. Jag köpte nytt bodybutter med lukt av Hallon och en ny allmenacka för att min blev förstörd när jag tryckte ut kebabsås på den. Blev lugnt framför tvn sen innan Linnea hörde av sig då jag slängde på mig lite vettiga kläder, håret fick vara som det var. Elin, Lisa & Linnea kom och hämtade mig och vi kollade läget i Gnosjö. Musik i konsumparken och senare en visit till öltältet. Kvällen avslutades med lite tjöt i mitt rum.
Idag beståt dagen av marknad, grillning och öltält. Vi ses i Dimman! :)

Jobb

sitter och väntar på att tiden ska gå så jag kan cykla iväg och jobba. Ska möta upp Lisa klockan fyra, vi ska ta köket tillsammans idag. Lite roligare att ha någon att prata med när man jobbar. Får se hur lång tid det tar, men jag ska inte göra någonting annat så det får gärna ta tid. Måste dock hinna packa ner lite kläder för imorgon tar jag tåget hem till gnosjö.
Kanske skulle ta och cykla iväg nu så jag inte kommer försent.

ps. jag har färgat håret. ds.

Citat

Det spelar ingen roll hur det går för oss, fansen håller alltid världsklass och det gör att man känner att vi måste hålla deras nivå. Det finns inget som går upp emot fansen på Söderstadion. Jag hoppas jag får återvända till Bajens nya arena (Chanko,2009)


att träna

Jag satt och tänkte lite innan när jag kollade runt på olika bloggar. Vet ni hur många det är som skriver att de ska iväg och träna, eller att de har tränat eller att de måste träna? Jag kan säga såhär, att det är väldigt många. Skriver man det för att man inte har någonting annat att skriva eller för att man vill berätta för alla andra att man tränar? Okej att man kan skriva någongång att man varit och tränar, det gör jag också. Jag skriver sällan att jag har varit och tränat av den anledningen att jag vet själv när jag tränar och inte tränar och behöver inte berätta det för andra. Men i de här bloggarna jag kollade i så skrev de någonting om träning varje dag. Men okej det är deras bloggar och de skriver vad de vill. Nu ska jag krypa ner under täcket för jag mår inte alls bra idag, måste vara pigg tills ikväll då jag ska jobba. En lunch med daniella ska hinnas med också, blir nog en bra dag trots att jag inte mår bra. Imorgon ses vi i gnosjö mina vänner.

Ösregn

Regnet bara öser ner utanför, när jag cyklade hem från flk så började det verkligen ösa ner regn. Men det var bara att cykla på, lite regn är det ingen som har dött av. Blöt var jag när jag kom hem så nu har jag tagit på mig lite torra kläder. Ska cykla ner till klara om en stund för lite sopplunch som troligtvis kommer stråla av lycka för att hennes wille kommer hem imorgonnatt. Så jag har med mig en liten överraskning för att fira lite, vi har ju två saker att fira.
Ikväll börjar jag jobba, ska försöka hinna städa av två kontor medans jag lyssnar på sverigematchen. Vi får ju iallafall hoppas på att de vinner ikväll. nej nu har jag inte mycket mer att berätta, mer än att gårkvällen var trevlig, fast jag var väldigt trött och satt och halvsov hela kvällen. Men det blir så när något som tyngt en så länge bara släpper så slappna kroppen också av och tröttheten kommer. Nej klara och sopplunch var det. Hejsvejs!

lyckan sitter i

Det här är nog världens bästa dag, jag går runt här hemma och sjunger högt för mig själv. Fick in mina skattepengar på kontot, så jag blev för en stund tio tusen rikare, men betalade tretusenfemhundra till mamma för bland annat resan. Men jag känner mig fortfarande rik eftersom jag inte ens få in så mycket pengar i månaden nu förtiden. Resten av pengarna ska gå till russel i spanien och även mat så jag klarar mig här nere i växjö.
Kom precis hem från stan, cyklade ner för att köpa några cider. Tänkte att nu när jag ändå fick pengar kunde jag lika gärna dricka lite cider för att fira. Hittade även en klänning för endast fyrtio kroner som har kostat etthundranittoåtta tidigare, det kallar jag fynd. Nu ska jag höja min fina stämma till "dub i dub" och sen hoppa in en dushen.

Lycka rakt igenom

Jag strålar av lycka, känner mig så lättad. Har nog aldrig varit så här glad innan, jag grät av lycka när jag ringde min syster. Jag har klarat av det som för mig varit den svåraste delen. Jag kan knappt tro att det är sant. Nästa gång är jag förhoppningsvis mycket lyckligare och hoppar av lycka. Jag är 20 år och just nu den lyckligaste människan på jorden.
Nu ska jag vila efter en lång natt, ikväll är det visst lite party som gäller, dock utan alkohol för imorgon börjar jag jobba lite lätt. Ha en fortsatt bra tisdag, det ska jag fasen ha!

I can do it!

Jag ska tro på mig själv som fan denna vecka, för jag ska fasen klara av den här skiten. Någongång ska väl jag få ha turen på min sida? Ja, den här gången är det fasen min tur!
Sitter inne och studar hela långa dagen idag med lite pauser förstås. Varit hos mormor en runda, inte träffat henne på ett bra tag så det var roligt att se henne igen. Sen har jag varit ute och brummat lite och fasen vad bra jag är. Man måste vara positiv och det är jag idag. Regnet öser ner idag så man får ingen ångest av att behöva sitta inne idag inte. Det är bara skönt att slippa bli blöt och fossingarna. Denna veckan är jag hemma i Gnosjö, har planerat in en hel del faktiskt. Måste träffa alla innan jag åker tillbaka till Växjö. Fick föresten ett överraskande besök igår, Lisa och Linnea kom och hälsade på. Mycket uppskattat! Nu får jag nog återgå till mitt studande, snart slipper du där här tilda, snart.

Mycket framöver

Tusen tack för helgen mina vänner! Varit bra dagar med full fart och massa skratt. Ska snart ta tågte hem mot Gnosjö,
hade lite otur med en grej så måste åka hem. Stannar hemma en vecka, sen åker jag tillbaka för jobb i växjö nästa söndag. Åh, så bra det här kommer bli. Tiden går fort nu. Har något att göra varje helg framöver. Nästa helg har jag planerat in grillning med Linnea, och på söndagen ska jag och petra överraska Sandra. Helgen efter det är det redan midsommar, och helgen efter midsommar kommer klassen och lite mer folk till gnosjö. Ni kanske kan lista ut vad som händer helgen efter sen? Ja, vi åker självklart till Spanien då! Det ser jag fram emot, ligga på stranden, hoppa bland vågorna på havet, mysiga resor, shopping, god mat, drinkar och massa massa mer.
Nu ska jag pallra mig upp mot bussen så jag inte missar den. hade inte varit allt för bra kanske.


Vi leker på high chaparral


Åh, jag och klara hade mys med fotboll och nationaltårta!

6 juni

det är 6 juni, sveriges nationaldag. Har precis varit hos Klara och bakat tårta. Våran fina nationaltårta, rosa och fin blev den. Vi ska provsmaka den sen till fotbollen ikväll, ingen annan vill vara med oss så vi får smaka den själva.
Gårdagen blev superbra. Hemliga resan var high chaparral och bilder från gårdagen kommer snart. När vi kom hem var vi helt slut, jag och klara kollade på film och åt popcorn på kvällen. MYS med stora bokstäver. Vi gjorde även tårtbortnen till våran fina tårta. Perfekt! Nu ska jag baka bullar sen kommer klara och vi ska heja på de gulblåa ikväll.
jag vill leva jag vill dö på söder!

Äventyr

snart drar vi vår kos ut på nya äventyr, vi ska på hemligresa och överraska våran lilla vän Klara. Åh, jag tycker det ska bli så roligt. Solen börjar även titta fram nu så vi hoppas på fint väder idag.
igår fick jag en bra nyhet, blir kvar här i växjö för jobb v.25 och 26. Jag hade precis packat ner hela min gadrob då min vän klara ringer och berättar nyheten. Så jag får ta och packa upp allt igen, fast jag ska ju till spanien snart så det kan nästan ligga kvar där i.
har precis käkat frukost, så nu är jag mätt och go i magen. Måste orka med den här fantastiska dagen med mina vänner. Nu ska jag packa ner det som ska packas ner inför resan. Imorgon får ni bilder på hur våran resa var.

Student

Grattis till alla GKC studenter! Tänka sig att det var två år sen jag gick ut, det är svårt att tro. Tiden går alldeles för fort. Vet ni vad som mer hände för två år sen? Jo, jag petra & alexander såg Aerosmith på sweden rock. Något av det bästa jag sett i hela mitt liv. ah, här kommer lite nostalgibilder.








torsdag

Idag är en sån dag som jag ska tillbringa i min lägenhet och bara fixa och dona. Har hunnit med en morgonpromenard och lite styrka på min pilates boll på det. Just nu håller jag på att tvätta och jag ska starx packa ner alla mina kläder i resväskan och sen blir det en storstädning av lägenheten på det. Det är alltid lika jobbigt att börja städa, men känslan efterråt är underbar. Då är man värd lite soffhäng, bästa känslan kommer på kvällen när man får lägga sig i sina nytvättade lakan, funderar på att testa mangla dem idag också, klara säger att det ska vara jätteskönt. Så jag får lita på min lilla vän. På tal om klara så är det dags för våran lilla överraskningsresa imorgon. Jag tycker det ska bli så roligt, när jag, emma, fatima & klara är i farten kan det inte bli annat än roligt.
Nu ska jag ta tag i mig själv och börja städa här hemma, det ska bli skinande rent.

Tacos

tacos med två av sina närmaste vänner måste vara det bästa som finns, är det inte så? Jag åt iallafall tacos med Klara och Alexander igår. Jag skrattade som vanligt åt Alexanders sjuka historier och skämt, och när jag säger sjuka så är faktiskt det någonting positivt. Även om man inte kan tro det. Fatima kom när hon slutat jobba och vi drog vidare till daniella och sen gick alla över till Simon. Blev en kväll med alkohol, dock inte så mycket för min del. Jag och fatima satt och iaktog våra klasskamrater. En del är ju bara för härliga alltså. Jag hoppade utgången av olika själ, dels för att jag skulle upp tidigt på en kurs i morse. Som för övrigt gick bra, godkänd så nu är det bara att kämpa vidare. Jag som sa till Klara och Alexander att jag aldrig skulle klara det, men ni trodde på mig och jag är tacksam för det.
Första dagen på sommarlovet är en regnig men delvis solig dag. ser fram emot v.27 då jag ska få jobba lite.
Nu ska jag inte sitta här, hej svejs på er.

Sommarlov

Nu har mitt sommarlov börjat, jag som aldrig trodde jag skulle få uppleva ett sommarlov igen, men det fick jag. Tiden här i växjö har gått så sjukt fort och jag har träffat så otroligt underbara människor, jag som trodde jag skulle bli ensam här nere och hoppa av efter en vecka. Men istället träffade jag massa nya människor, då fyra stycken kommit mig väldigt nära. Jag behöver inte nämna vilka ni är för ni vet redan om att jag tycker om er så otroligt mycket. Hur ska jag klara en hel sommar utan er? Nej, en roaptrip i sommar kommer det bli, kanske tillomed tio.
Idag har jar luchat med Klarisbaris, hemmagjorda hamburgare, är vi duktiga eller vad? Ska snart iväg och träffa Klara igen, tacos står på schemat. Sen ska vi kolla läget på klassfesten ikväll, blir dock ingen alkohol för mig idag. Jag har en viktig dag framför mig imorgon, upp tidigt och sitta i en skrivsal hela förmiddagen.
Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan jag ska ta mig bort till Klara och funderar över vad sjutton jag ska göra till 31 augusti utan jobb?!

Svettas

sitter här och svettas som en gris. Har varit på kvällspromenard med Ninni, underbart väder var det och det har varit det hela dagen. Mycket har jag hunnit med idag. Började med att ta tåget från gnosjö till växjö. sen kom alexander hit, pluggade och fick faktiskt en del gjort. Sen mötte jag upp emma för bullar och saft vid trummen. Vi fick även för oss att vi skulle bara men vattnet var alldeles för äckligt för det. Blev en glass på willys sen med. Äntligen fick jag tid med emma, det var väldigt behövligt, saknat dig alldeles för mycket emsi.
Gick bort till daniella en runda sen för att kolla in hennes nya lägenhet, sen traskade jag hem igen för att fixa med överraskningen till klassen. Åh, jag är faktiskt ganska stolt över mig själv. Och sen har jag som sagt gått runt sjön och nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen blir det sängen. Kommer somna fort ikväll.
Imorgon är det sista skoldagen, sen sommarlov till september, känns lite sjukt faktikt.
Carpe Diem!

Helgen i bilder

       

       

RSS 2.0