Bröd & bullar




Jag har bakat bröd och bullar, inte illa va? Mamma jag hoppas du ser bilderna på mina allra första bullar. Jag har iallafall varit sysselsatt ett tag, varit ute en sväng och sprungit också, superbra. Men magen var helt jäst av all bulldeg så fick jätte ont i magen när jag sprang. Men det fick gå. ska ut en sväng snart igen tänkte jag, fast bara gå lite för att solen lyser. Bjuder på lite bilder från när jag var liten också. LillTill, med sina älskade syskon :)

växjö

Nu är jag tillbaka i växjö efter en helg i gnosjö. Blev en mycket trevlig och lugn helg. kom ner igår kväll. Jag och markus hyrde en film, en mycket dålig sådan och så åt vi våfflor. Nu är det måndag igen, ledig idag, riktigt skönt, har varit på bibblan med fatima och daniella och pluggat lite, eller försökt plugga, har ingen motovation till det just idag. Ska iväg och träna om en stund, ska hinna med att packa inför övernattningen med klassen. Åker imorgon klockan 11, kommer bli hur bra som helst. Annars har jag inte mycket att skriva idag. Får besök av min käre broder ikväll, ska äta flygande jacob. Nej matilda, gör lite nytta nu.
jag längtar till påskhelgen, den kommer bli bra, mycket bra! :)

hem ljuva hem

jag vet, nu har jag pratat väldigt mycket om att jag ska hem, men jag kan inte hjälpa det. Jag vet inte vad som hänt, men jag hade det så bra under de veckorna jag hade vfu hemma så jag längtar hem hela tiden. Nu är jag iallafall i gnosjö. Mamma hämtade mig på stationen och vi åkte hem och fikade. Min käre syster kom även hem en sväng innan hon och pappa skulle iväg. Fick även ge min pappa en stor bamsekram vilket var väldigt behövligt. Jag vet att du sitter och ler nu när du läser detta pappa.
Sandra, frida, och petra kom förbi och hämtade mig sen, vi gasade iväg mot lager. Hittade en del faktiskt, mina efterlängtade Chinos, dock inga mörkblå som jag så gärna vill ha, fick bli en mörkblå tröja istället, ett par mysbyxor och lite små saker. Hittade även en väst som jag funderade länge på, sen tänkte jag på min ekonomi och bestömnde mig för att inte köpa den. När jag kom hem möttas jag av ett tomt hus. Mamma jobbar och pappa är i skåne med syster. Nu sitter jag här, har varit kritiskt vän till en i klassen, bra att plugga lite en fredagkväll, ska snart planera lite till nästa vecka hade jag tänkt. Mamma kommer hem om någon timma då ska vi kolla på så ska det låta. Bra med inspelningsbar boxer. ja ja, bra start på helgen hemma i gnosjö iallafall. Imorgon har min mamma varit snäll och skjutit upp hennes jobb för att hon ska få träffa mig lite. Bra mamma, jag vet. Vi ska kolla på när Alexander spelar match och sen blir det nya James Bond filmen på kvällen, Pappa gör oss självklart också sällskap! :)
/ t

snö?!

ville bara tacka tjejerna igår för kvällen. jag hade riktigt roligt, god mat, gott skratt och gott sällskap, kan inte bli bättre. Nu sitter jag här och bar väntar. skule gått ner till stationen med markus, men det snöar ju som bara den ute, så jag får allt ta bussen. Får försöka sysselsätta mig själv så att klockan går lite. Mamma kommer och hämta mig på stationen i gnosjö sen, ska bli så skönt att komma hem. Lager 157 med snyggisarna idag med, ja, helgen kan bara sluta bra :)
föresten, jag hatar snö!!
/ t

Gnosjö

imorgon far jag hemmåt, hem till mamma,pappa, syskon och vänner. Tar tåget redan klockan 9 imorgon så jag kommer hem tidigt. Ska till lager med Sandra och Petra när de slutat, ser fram emot en dag med er nilssons. Annars har jag inte så mycket planerat i helgen, vill bara komma hem och tar det lugnt med mamma och pappa. Ska ta hand om min lilla pappa, tror du behöver lite kärlek av din lilla flicka, är det inte så pappsen? :) Stannar till måndag för vi är lediga måndag-onsdag. Har verkligen långledigt nu, tors-tors, inte helt fel det. Vi ska passa på att få mer gemenskap i klassen, åker iväg till något litet hus i skogen på tisdag, sover över och ha det trevligt. Det blir lyckat grabbar och flickor.
Fick föresten är glädjande besked idag, får tillbaka 9800 i skattepengar. det tackar jag inte nej till.
nej nu ska jag fixa lite här hemma, packa lite och så. Ska iväg till klara om några timmar.
Ha en bra helg!

Mormor 75

idag fyller världens bästa mormor 75 år, ringde till henne innan idag och grattade henne. Hon blev så glad när hon fick telefon samtal från mig "Nämen är det lilla matilda som ringer" så börjar hon alltid ett samtal när jag ringer henne. Söt är hon, min mormor. Lovade att jag skulle hälsa på henne nu när jag kommer hem till helgen.
Annars har jag inte gjort mycket idag. Fick instruktion i Photystory idag, vilken kändes helt meningslöst för det där hade jag kunnat lära mig själv. Har precis kollat på ett avsnitt av scubs och ska snart se one tree hill också. Kom på att jag hade tvätttid idag klockan 5 också så ska snart slänga in tvätten. Ikväll är mitt nya favorit program "den rätte för rosing" jag kollar mest för jag tycker hon är så blåst, dejta en 19 åring, det hade kunnat vara hennes egen son. det ska jag se iallafall, sen blir det nog att jag kollar på andra avenyn också. ska försöka lägga min tidigt ikväll. För imorgon är det fullt upp. Det är den dagen då alla studenterna är som lyckligast. Pengarna kommer! ska ner till stan med Emma och hitta en present till Klara, sen blir det en sväng till city gross och lidl. Måste verkligen handla, det är tomt och ekar i mitt kylskåp.
Nu ska jag inte sitta här och slösa bort min tisdag. Måste ju föresten nämna att mamma ringde innan och sa att hon skulle boka lite utflykter i spanien nu. Jag längtar så otroligt mycket till spanien nu! Två veckor i solen, helt underbart! Vi ska åka till Barcelona en dag, och sen var det någon mer utflykt, minns inte var mamma sa. Men det lät spännande iallafall.
Värt att nämnas är också att syster är och tränar i olofström idag, håller tummarna för dig, du är bäst och det vet du. Nej nu väntar tvätten. Ha en bra tisdag!
/ t

Storstädning

orkar inte skriva om helgen, det var en mycket bra helg. Blev lite mycket i lördags men det var en mycket trevlig kväll ändå! Nu är det måndag igen. är ledig från skolan. har fått träffa klara idag, fikade och var ute och gick en runda och sedan åt vi god soppa var underbart att träffa dig igen lilla vän!
När jag kom hem tog jag tag i mig själv och började storstäda, det behövdes verkligen efter målningen, nu luktar det rent i min lilla lägenhet. Veckan har börjat mycket bra och jag har mycket att se fram emot i veckan. Just nu sitter jag och planera lite inför de kommande veckorna. Men en vecka i taget. Då blir det bra! Min vecka ser ungefär ut såhär

Tisdag: skola, tvätta, röja upp i mitt förråd, träna
onsdag: skola, träna,plugga stan med emma och färgning av håret
Torsdag: födelsedagsmys hos Klara, plugga
Fredag: GNOSJÖ över helgen. Har nog aldrig längtat hem så mycket. Ska umgås med Sandra och Petra, det gillar jag :)

Det är min vecka, nästa vecka går jag endast torsdag och fredag, får se om det blir något med klassen måndag-onsdag. annars stannar jag i gnosjö.

ett glas vin och en vän

det är så min kväll kommer att se ut, fast det blir nog mer en ett glas vin och fler än en vän. Klassfest hos Sanel ikväll, tror på en lyckad kväll. ska snart iväg till Hillevi på lite förförfest. har verkligen inte gjort ett skit idag, ganska skönt faktiskt. Blev klar med mitt arbete igår och jag är verkligen stolt över mig själv. Firade det med att umgås med världens bästa emma, kollade på så ska det låta, eller vi pratade mest, sen såg vi en inte allt för bra film. Hade en riktigt trevlig kväll, det får vi göra om snart igen Emma.
har föresten gjort en någonlunda vettig sak idag. har sytt min klänning som gick sönder på min 20 årsfest. frågar mig inte hur för det vet jag inte ens svaret på. Får ta det lugnare ikväll så jag slipper laga den igen. Pappsen kommer ju imorgon så får väl se till att vara pigg och glad då. Men man kan inte bli annat än glad när man får besök av pappsen. och det är inte det enda bra som händer imorgon, nej nej, Klaravännen kommer hem från trysil, oj lilla vän vad du ska få skavsår i öronen av allt jag ska berätta. Men vi får väl hoppas du har lika mycket att berätta så det går jämt ut :)
ja ja, nu blir det vin och gajol med vänner. Hejsvejs!

tacka gud för telefonen

Allt känns mycket bättre när man fått dela sina tankar med de underbara vänner som man har. Hur ska jag klara mig i växjö utan er? Tacka gud för telefonen! det finns bara två Nilssons som ni! <3

det finns inga genvägar till framgång

det är mitt motto, men vissa dagar är det tungt och jobbigt att följa de. Men jag kämpar på för fullt. idag började dagen väldigt dåligt, punka på cykeln så fick ringa runt till alla jag kände nästan, inte riktigt, men lånade tillslut markus cykel för att ta mig ner till dramat. Väl efter dramat drog jag mig hemmit, solen sken så jag beslöt mig för att ta mig ut och springa i en halvtimma, mitt i lunchen, jag är stolt över mig själv. skönt var det att komma in igen, hoppade in i duschen och drog mig mot skolan. Hade världens segaste föreläsning. Imorgon ska vi ha grupparbete och redovisning med distansstudenterna, jag hatar att redovisa muntligt inför massa folk, nu ska jag dessutom göra det inför folk jag inte ens känner. Ja ja, det ska nog gå bra. Förövrigt så har jag en sån där dålig dag då allt bara känns tungt. Men jag måste kämpa för att lyckas.
Resten av veckan är ganska lugn, imorgon går jag visseligen från 9-17 så kommer antagligen inte orka göra något imorgon kväll. Men på fredag är jag ledig och då ska jag först simma med emma, sen blir det nog film hos henne också på kvällen. Lördag är det fest med klassen, ser jag fram emot. Söndag är bara söndag.
Men än är det bara onsdag, och nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv och klura ut hur jag ska lyckas med det jag ska lyckas med. Klurig mening, jag vet :)


Solen skiner

Solen skiner, himlen är klarbå och jag sitter och pluggar på biblioteket. Positivt ät att jag är klar med uppgiften vi ska lämna in ikväll, och jag har bara utvärderingen kvar av mitt dramapass. Sen hörrni är jag fri från skolarbeten för ett tag. Sisådär 2 timmar kanske. Börjar skolan klockan 13 idag, kommer kännas lustigt att komma tillbaka efter 5 veckors vfu. Och när man dessutom ska sätta sig på biblioteket direkt när man slutat lektionen känns ju inte direkt bättre.
Är iallafall klar med målningen av lägenheten, så ikväll ska jag sätta tillbaka möblerna och damsuga bort att grus.
Nu ska jag skriva klar med utvärdering.
hej svejs!

tillbaka i växjö

jag är tillbaka med delade känslor. Jag hade ångest igår när jag skulle sova. Jag vill ju stanna kvar hemma hos alla underbara. När man träffat någon så ofta är det svårt att lämna dem. Både vännerna, familjen och självklart barnen i skolan. Fick en present av världens sötaste lilla tjej i klass 1. Det var ett armband, och jag lovar att jag kommer ha på mig det varje dag för det betyder mycket att få ett paket av ett barn man har i skolan. Man känner att man verkligen lyckats med sin uppgift, det värmer verkligen i hjärtat. Jag lovade att hälsa på henne, jag menade ju att jag skulle komma till skolan och hälsa på, men hon ville att jag skulle komma hem till henne. Och sa såhär "Du kan ta med Sandra om du inte vågar hälsa på ensam". Så sött! kommer sakna henne och alla de andra barnen, de brukar sägas att man inte får ha en favorit, och jag kan lova att det har jag inte, för alla barnen är mina favoriter!
Nu ska jag snart gå och sova, är precis hemkommen från Zanna, fick träffa alla i laget, var hur länge sen som helst så det var kul att se alla. På onsdag är det dags för avslutning också! Ser jag fram emot!
Nej ska väl pallra mig i säng för imorgon är det dags för målning av lägenheten!

40 år

glömnde nämna att min morbror urban fyller 40 år idag, Stort Grattis!

en vanlig måndag

idag när jag vaknade upp hos evelina så ville jag verkligen inte gå upp, jag kände på mig att det skulle bli en tung och lång dag. Och visst blev det de. Barnen har varit helt galna idag, sprungit runt, och tjoat och stimmat hela dagen. När klockan slog halv 5 så skyndade man sig nästan iväg för att man ville hem och få lite lugn och ro. Men det var egentligen bara en vanlig måndag. Nu sitter jag häroch tar det hyffsat lugnt, ska snart gå ut och gå en sväng. Rensa tankarna lite, det behövs det. Ska ladda inför ett pass på frisko med två underbara vänner imorgon bitti.
Jag är tacksam för livet!

Tiden rinner iväg

ännu en vecka har gått, det är lördag igen. Veckan har bestått av träning, praktik och umgänge, som alla andra veckor den senaste tiden. Nu har jag bara en vecka kvar av praktiken. Tråkigt tycker jag allt, det har verkligen varit hur kul som helst. Man blir så glad när man får höra att barnen tycker om en, det finns inget bättre. Man får berkräftelese på att man gör någonting bra. Fast nu är jag ju inte fröken, utan bara praktikant, eller vad det är vissa säger. Det är bara att skratta åt det och köra vidare på sitt eget race.
Igår var det iallafall lager 157 som gällde med Eve, Pe och Linnea. Jag hittade det jag skulle, ett par skor, plus lite till. fast jag slösade inte mycket pengar. Inget onödigt köp. När jag väl kom hem kom Fatima, Annie och Johanna, gjorde pizza och tjötade. Nu sitter jag här och har precis packat, ska köra ner lite kläder till växjö för att slippa ta det på tåget nästa helg. Vi ska hälsa på lille markus och äta tacos och gå på bio. Män som hatar kvinnor ska vi se. Hela familjen utan Evelina ska med. Hon är som vanligt upptagen med annat. Nu ska jag börja gör mig klart så jag är färdig för att åka sen.
Har en vecka framför mig med träning, vänner, praktik och familj. Måste försöka träffa alla innan jag åker tillbaka.

/t

toppen helg

Nu är jag tillbaka i gnosjö efter en toppen helg i växjö. Kom ner i torsdagskväll, hämtade upp klara och emma för att möta fatima på stan. Åt mat på fatimas föräldrars resturang, otroligt god mat. Efter maten blev det bowling, Emma var ett vad vi kallar proffs. Vi avslutade kvällen med en fika på expresso house, eller vad det heter? Var en riktigt rolig kväll, vi sa att det är något vi kommer att göra en gång i månaden.
I fredags klev jag upp rätt tidigt, gick runt sjön med markus, jag skulle in till systemet också så vi tänkte ta det på vägen, kom dock inte för tidigt så vi tog en frukost på mc D, macka och kaffe.
Frammåt lunch tog jag bussen till fatimas vfu, hälsade på henne för att se hur hon hade det. var riktigt intressant, kul att se lite andra skolor. Blev mat med markus, kebeb i pitabröd innan jag skulle få lite gäster. det var meningen att vi skulle spela spel, men vi hade så mycket att prata om så vi tjötade mest. var egentligen också meningen att vi skulle umgås några i klassen, men vissa varken svarade eller kom. Blev bara, jag, simon, alexander och sanel. Så jag bjöd in Emma B också. Slutade med en riktigt trevlig kväll.
I lördags var jag inne i stan en sväng med hanna och jonas, markus fick sitta hundvakt under tiden.
På kvällen var det dags för inflyttningsfest hos Emma. Mykcet trevligt att träffa emmas vänner hemifrån. Fick även träffa klaras wille, mycket trevlig. Tog följe med klara och wille till campus, sen somnade jag som en stock i min varma säng.
Söndagsmorgonen var riktigt sig, huvudvärk var ordet. drog mitt bort till min sjuke broder, fixade mat till honom och mig, sen kollade vi på film och slappade.
Som sagt jag har haft en toppen helg! Nu återstå två veckor kvar av praktiken, sen är det dags för skola igen.
Går förövrigt på medecin nu så det blir ingen alkohol för mig på en månad, skönt det, nu har jag en bra ursäkt till att vara nykter på de kommande festerna på campus.
Nu ska jag ta tag i mig själv och plugga lite denna afton, ska lägga mig tidigt sen tänkte jag, träning halv 7 imorgon bitti.

RSS 2.0