svejsan

Idag: Stan med markus och Klara och sedan en lunch tillsammans med klara. Trams och flams med Klara hela eftermiddagen sen. En bra onsdag med andra ord. Nu kanske vi ska hitta på lite klaraochmatilda tjohej, får se hur det blir med det. hihi

imorgon: redovisning av rapporten 8-12, tåget mot gnosjö klockan 13. Ska bara göra ingenting hela påskhelgen, skolan kommer jag inte ens att tänka på.

ps. imorgon kommer sandra hem från afrika, tiden har bar rusat iväg. ds.

tillbaka till verkligenheten

Satt på biblioteket och skrev rapport hela dagen igår, och gjorde klart det sista finslipet imorse när jag väntade på tvätten. Nu kan jag kommer tillbaka till verkligenheten igen, är ledig resten av dagen och imorgon så jag ska njuta av min ledighet. På torsdag ska rapporten in och redovisas sen får vi också påskledigt. Markus och jag tar tåget med redan vid ett på torsdag, inte mycket man hinner vara nere i växjö innan man ska till gnosjö igen. Åker tillbaka till växjö på tisdagkväll för jag ska jobba hela dagen på fritids. Efter påsk blir det dock inte många besök i gnosjö, ska på läkarudersökning den 13 april så då ska jag hem, och v.19 ska jag jobba på fritids och den veckan fyller även min far år. Det är mycket planerat nu framöver, nästa helg kommer Ida och Carlos, helgen efter det åker vi till stockholm och helgen efter stockholm är det innebandyavslutning med herrarna, sen är det Valborg. Ja ni ser, tiden bara rusar iväg. Nu ska jag vika all tvätt jag tvättade i morse, klockan fem kommer ett gäng brudar på påskfika. Ha det bra!

Söndag

det är ingen vanlig söndag för det är min bäste väns födelsedag!! Hoppas du får en toppendag, det är du värd!



Min dag började med att jag gick bort och grattade klara, sen gick jag på en promenad. Ska snart sätta igång med städning här hemma, får se om jag orkar plugga lite. Ikväll ska jag iallfall ha myskväll med min bror som kommer hem. jaja, städning var det. Lägger nog upp lite bilder senare från förra och denna helgen.

I'm back

Äntligen är jag tillbaka i växjö och jag har självklart haft massa för mig redan. I torsdag blev det tacokväll med klara och johanna, mycket trevligt. Igår var jag nere på stan med Emma och Fatima, träffade på Klara också, men hon fick inte gå med oss för vi skulle fixa present till henne. Blev en lunch på HongKong för att sedan ha examinationseminarie som gick bra. Sen stressade jag iväg till klara för att basta med henne och Johanna, och efter det var det dags för födelsedagsfirade av lilla klara. God mat och gott sällskap, gick hem tidigt för jag hade sån huvudvärk, somnade på stört när jag kom hem.
Idag vaknade jag klockan sex, klarvaken. Så gav mig ut på en morgonpromenad i solen. Underbart! Nu ska jag snart ner till stan och hitta något till lilla Olle, ska äntligen få träffa sen lilla krabaten idag.
Ikväll är det mat och bowling med Mimmie, malin och emelie.. Oj vilken toppen helg jag kommer få. Den kommer avslutas med wallander och mys med min älskade broder markus som kommer hem från italien imorgon.
Hoppas ni får en bra helg!

mormor

idag fyller lilla mormor 76 år, ska upp till henne sen för att fika. sitter hos petra och alexander nu, gick hit direkt när jag slutat. Petra åkte precis iväg på fotbollsträning och alexander sitter och spela tvspel.
Nu är det endast en dag kvar på vfun och i gnosjö, kommer kännas konstigt att komma ner till växjö igen. Men ska självklart bli roligt att träffa alla underbaringar där nere, har fullt upp hela helgen där nere.
hoppas ni får en bra onsdag.


läkartid

Har äntligen fått en läkartid i Värnamo hos Margaretha Svensson. Ska dit tisdagen den 14 april, och det passade bra in i schemat. Var ledig dagen innan och hade endast en föreläsning på tisdagen. Ska in och göra en kolostopi, vilket jag är en aning orolig för men det ska nog gå vägen.
Idag är det bullbak på gärdesgatan, ska baka till barnen och personalen på praktiken men även till min lilla mormor som fyller år på onsdag. Massa plugg står på schemat idag också, vill få klart rapporten så jag får lite ledigt nästa vecka, hade varit skönt. Nu ska bullarna snart bakas ut, hejs.

SM GULD!



Guldet är äntligen hemma på söder. Var riktigt nervös där på slutat, men nu är det hemma. Fy fan vad gött!!!

Parken

Var som sagt på Parken igår, första gången på två år faktiskt. Blev en lyckad kväll med min barndomsvän Ida. Träffade massa folk som jag inte sett på väldigt länge så det var riktigt roligt. Calle var dock en besvikelse, men det gjorde inte så mycket för jag var inte direkt där för hans skull. Erik hade varit roligare att se, både Erik och Calle kommer till Växjö på Rock the Lake så ska troligivis dit då.
Blir en slappdag, kanske pluggar lite om jag orkar. Är en aning seg i huvudet, hi.

sista helgen

sista helgen i gnosjö för den här vfu perioden. Gårkvällen spenderades med pappa, gjorde kycklingspett och klyftpotatis och kollade på så ska det låta. Jag tycker att cookies and beans var lite förmycket, de sjöng och gjorde deras låtar jättebra, men när de kom på den rätta låten sjöng de bara refrängen lite snabbt, tråkigt tycker jag, iallafall när det är en bra låt som "i love rock'n'roll".
Idag ska jag plugga hela dagen, behöver verkligen det. Får belöna mig själv med att ha roligt på Parken tillsammans med min barndomsvän Ida. Avslutar det här blogginlägget med något som en pojke i förskoleklassen sa till mig igår när vi skulle gå hem för dagen.

- Matilda, är du här nästa vecka också?
* Ja, det är jag
- vad bra, då behöver jag inte krama dig nu, du får vänta till nästa vecka.

:)

fredag

fredag och helg om några timmar. Helgen blev inte som planerad men det blir nog bra ändå. Mys med papsen ikväll sen får vi se vad jag hittar på imorgon. Slutar två idag sen ska jag på anställningsintervju, önska mig lycka till!

tuesday

idag har jag hunnit med en del, slutade tidigt så gick direkt till töllstorp som vanligt på tisdagar, tränade med mamma. Tog sedan en promenad i den härliga vårsolen till gärdesgatan. Satte mig vid datan och fick en del plugg gjort och har även druckit kaffe med min käre far. Ska nog snart lägga mig och läsa Kirreboken, imorgon är det bäckaskolan som gäller och sen ska jag och evelina träna, ta en fika och kolla på innebandy. Det rullar på här hemma i gnosjö, hittar nya saker som jag inte kan äta varje dag. Än så länge undviker jag mjölkprodukter(t.ex mjölk, fil, yougurt, ost), banan och mat med för mycket fetter i. Funkar faktiskt ganska bra, förutom vid frukosten. På fritids var det fil och flingor så jag fick nöja mig med en leverpastejmacka och lite kaffe. Köpte hem blåbärssoppa idag för att iallafall få i mig något till frukost. Kollade på soyamjölk, någon som smakat det och vet ifall det går dricka? Jag är rätt kräsen av mig, visserligen har det blivit mycket bättre sen jag flyttade hemifrån, men vill inte tvinga ner mig något.
Kirre nu, ha det bra.

klaraochtilda


Sitter och pratar med min vän Klara på msn, hade sååå gärna velat sitta tillsammans med henne nere i växjö och bara tjötat, skrattat och ätit god mat som vi alltid gör såhär på vardagarna. Nu kan man även börja planera alla äventyr vi ska på i sommar, bla en tripp till emsi. Men när man är med sin vän klara behöver man inte planera så mycket egentligen, en helg i ett stort hus med bara slapp kan klara och tilda göra till något riktigt bra, för tillsammans är vi så jäkla bra. Om lite mer än en vecka kan vi sitta tillsammans i växjö och bara vara,ingen av oss behöver känna ensamheten, hihi.  Saknar dig massa min lilla vän!!!!!

min vecka

Måndag: vfu 8.30-17, promenad med markus, innebandykval
tisdag: vfu 6-13, träna med mamma, promenad med petra
onsdag: vfu 7-15, kolla på innebandykval gnosjö-värnamo med syster.
torsdag: vfu 8.30-16, simma med ida? eventuellt match i växjö, lämna markus i växjö och hämta lite saker
fredag: vfu 8.30-14, arbetsintervju och besök av daniella (hela helgen)

Fullt om som vanligt, men jag gillar det.

Matilda

14 Mars och min namnsdag. Ska spendera dagen i Värnamo hos min kära syster, åker om en timma.


favoriter ikväll

Mina två favoriter är Anna Bergendahl och Salem Al Fakir, så jag hejar på dem ikväll!

Vårkläder

Beställde hem lite vår kläder!


Ljusrosa chinos


Blommigt linne med avtagbara axelband.

Kirre

Hade en trevlig kväll på bankgatan tillsammans med Petra och Sanna. Mat från vita huset, en film och massa tjöt. Bra fredag med andra ord. Började min lördag med en promenad tillsammans med ida, gick gnosjö runt. Satte mig på tappen i solen med en bok när jag kom hem. Riktigt härlig vårsol idag. Urban och Lukas var precis på besök, resten av lördagen blir det slapp. Har fastnat i min bok, andra boken om kirre. Läste första boken i skolan och var bara tvungen att läsa andra. Den är riktigt bra, handlar om en pojke som har haft en tugg uppväxt utan sina föräldrar. I andra boken blir han mobbad brutalt av ett gäng på skolan, Kirre är bara 8 år gammal och det är mobbarna också. Sitter och gråter när man läser den för man blir verkligen tagen. Rekommenderar verkligen Kirreböckerna, speciellt till blivande pedagoger.
Hoppas ni får en bra lördag.

snart helg

helgen närmar sig, imorgon klockan två går vi på helg. Men ska självklart har åter en spännande dag tillsammans med barn och personal på bäckaskolan. På kvällen är det en redig tjejkväll hos petra som gäller. Det ser jag verkligen fram emot. På lördag har jag en promenad med Ida planerad, annars inget speciellt. Söndag ska jag åka in till värnamo och hälsa på syster och mikael. Det blir säkert en riktigt bra helg.

rullar på..

dagarna rullar på och snart är även denna veckan förbi. Igår slutade jag tidigt så passade på att träna, blev 7,5 km på crosstrainen. På kvällen gick jag och petra upp till töllstorp för att kolla på fotboll, kallt var det så man fick vira in sig i filten hemma sen. Idag är det styrka som står på schemat, en promenad med frida blir det nog också.
hoppas er onsdag blir bra.

hemtentan

jag klarade hemtentan, en sådan lättnad. Jag vet inte varför jag alltid är nervös inför resultaten, det var inte långt ifrån vg heller. Jag måste börja tro mer på mig själv, för jag vet att jag kan. Har inte kuggat på en enda tenta och har läst halva tiden nu i april, lite stolt får man vara över sig själv.

En annan jag är stolt över är en nära vän, som kämpar på och även om du inte tror det själv ger det resultat. Jag tror på dig, och det måste du med göra. Jag vet att du kan! :)

ont i magen

ingen bra dag för mig idag, haft ont i magen i natt och är fortfarande oroligt i den. fick hoppa vfun, riktigt tråkigt för jag älskar att vara på vfun. Har precis duschat och tänkte lägga mig och kolla på lite filmer, minsta möjliga helt enkelt. hoppas er vecka börjat bra, håller tummarna för att jag kan gå på vfun imorgon.

slut.


Känns konstigt att säsongen är slut nu, vad ska jag göra nu? Spela fotboll tydligen. Men kommer sakna
alla underbaringar i laget. Men i Maj börjar försäsongsträningen, den ser jag fram emot. Ska faktiskt börja redan imorgon. det ser ut ungefär så här:
Dag 1: Löpning 45-60 min
Dag 2: Styrka
Dag 3: Intervall

och så kommer det rulla på fram till augusti, med lite fotboll i ingelstad förhoppningvis.

laddad för match

rubriken talar för sig själv, om vi vinner går vi om hovmantorp och det hade suttit redigt fint med en vinst. Lagfest som gäller i afton, i like!

hejhopp

hej hopp, jag lever och trivs på min vfu. Jag bara älskar alla barnen, de är så otroligt goa, personalen också förstås. Underbart att få träffa Evelina varje dag också, då vi inte setts någonting alls på ett halvår.
Var hos doktorn idag och kollade upp magen ännu en gång. Magkatarr var en av sakerna, fått medicin och ska försöka sluta stressa. Fått medicin för en sak till men det väljer jag att hålla för mig själv, eller iallafall inte skriva ut det på bloggen. Kan berätta det för de nämaste annars kommer det bara bli massa snack bakom min rygg. Är nere i Växjö nu, precis hemkommen från träningen. Laddar för match på lördag och även lagfest efter det. Självklart är lag laddad för maskeraden imorgon också, dock alkoholfri, men det funkar det också. Ska lägga mig och sova nu, är trött efter en fullspäckad vecka. hejhopp.

RSS 2.0