Pumpöppning på Sivans




Växjö

Först vill jag bara börja med att säga att jag är sjuk, så det är faktiskt lite synd om mig idag. Markus fick hoppa in och jobba istället för mig idag. det som var sista dagen för denna sommarn och allt. Kommer allt sakna de små barnen, men speciellt flickan som jag jobbat med. Att se henne springa runt och leka och skratta är nog det bästa som finns, en sådan härlig liten varelse.. men nu får jag återgå till mitt liv i Växjö igen. Ska bli roligt att träffa allihopa igen. Får hoppas jag bli frisk snabbt så jag kan roa mig lite. Har ju så mycket planerat i helgen.
Klockan 14.00 rullar bilen mot Växjö, kommer hem redan 12 septemeber då min syster kommer på besök igen. Sen dröjer det ett tag innan jag kommer hem, kanske jul? fast nej, skulle inte tro det ;)

Bildblogg

Nu har jag kommit på det, min blogg ska bli en bildblogg... Börjar med det v.36 då skolan sätter fart igen.

Loppis

jag ska snart åka iväg på loppis med ida. Klara som fått mig att inse hur roligt det är att gå på loppis. Så det blir en runda till värnamo med min barnsdomsvän ida. Hon var här igår och vi lagade god mat och pratade gamla minnen.
Nu ska jag drar mig upp mot ida, senare idag blir det middag med hela familjen och film på det. Evelina är hemma i småland och det gilla vi!

att börja ettan..

Nu är det äntligen helg. Är faktiskt lite trött efter denna veckan, har blivit två sena kvällar och tidiga mornar. Fick hoppa in och jobba denna veckan också, fyra dagar har det blivit denna veckan och ska jobba hela nästa vecka också. Riktigt roligt är det att jobba, har fått vara med på skolstarten, första klass och allt. Man tänker tillbaka på tiden då man själv satt i samma klassrum och började ettan. Tänk  att man tillomed gav ett glädjeskjut när fröken sa att man skulle räkna matte, och barnen gör det än idag. För vem tycker inte det är roligt att lära sig läsa, skriva och räkna, det är nog alla barns dröm. Man får känna sig stolt och duktig. När jag tänker efter skulle jag nog faktiskt också vilja börja ettan igen. Tänk att får vara sju år, största beskymmer man hade var att man inte kunde läsa, skriva och räkna, men var gjorde det? Man skulle ändå lära sig det. Ja, jag skulle allt vilja vara sju år och börja ettan.. :)

Vi ses!

Ikväll ska vi upp till sandra, för att säga hejdå och vi ses snart igen! Jag har inte riktigt insett att det händer, att du faktiskt ska flytta flera hundra mil ifrån oss.. Men du kommer få det bra där uppe. Det är jag helt säker på! Om jag säger att jag inte kommer sakna dig så ljuger jag så det riktigt svartnar på tungan! För jag kommer sakna dig så otroligt mycket, men som sagt vi ses snart igen!!!! :)
<3

slut för ett tag

Jag kommer inte blogga på ett tag, om ni undrar varför jag inte kommer skriva mer. Känner att jag inte direkt har något att skriva om. Så fort jag kommer på det så kommer jag börja blogga igen. Funderar på att bara blogga om "livet som student i växjö". Ja, vi får se hur det blir sen när skolan drar igång igen. Då får jag säkert lite mer att skriva om.
See ya! :)

en promenard genom..

.. (stan) Gnosjö.
ja, jag har gått Gnosjö runt, skulle lämna mat till min broder så passade på att gå samtidigt. Kom precis från duschen och luktar fräscht och gott nu. Ska snart fortsätta med rensningen av gadroben som jag påbörjade igår. Denna gången ska jag inte tänka "den här t-shirten kan jag nog använda då.." nejnej, har jag inte använt det på ett tag så slängs det. har fått ihop en kasse som ska ges bort också, till barn som behöver det mer än mig.
Ikväll är det fotboll som gäller, sm.stenar-gnosjö. Och ska tillomed jobba imorgon, det ni. Börjar klockan sju imorgon så ska upp och simma klockan sex,inte illa va? :)


Ingen rubrik

Då har denna dagen också gått. Hängde med Sandra till jönköping för att hämta hennes data,trevlig liten åktur. Det är nära nu, snart flyttar du. Men om några år är det vi som bor i stockholm, petra också. Eller vad säger ni mina vänner? Ja, stockholm är en stad jag ska bo i en dag, jag vill verkligen det.
Resten av veckan är rätt lugn, är ju ledig så jag har inte mycket för mig. Ska kolla på fotboll imorgon i smålandsstenar, onsdag har jag bara planerat morgonsim och torsdagkväll åker vi till Växjö för att sedan åka vidare till karlskrona på fredag för att spela innebandy.

Pratade äntligen med min älskade syster i telefon innan. Hon verkar har det bra där nere, hårda träningar men det klarar hon, för hon klarar allt min syster, Hon är bäst. Jag saknar henne allt här hemma. Hon kommer hem helgen v.35 så då ska vi hyra film, får se om det blir på lördagen eller söndagen, film blir det iallafall. Ska även hälsa på henne Alla Helgona helgen, för jag har match där nere då som det ser ut nu. Ska självklart försöka åka ner tidigare, kan lika väl åka dit som hem till Gnosjö, det är lika långt.
Nu ska jag ta och krypa till sängs, iallafall snart, Träning står på schemat imorgonbitti.

/matilda.e

Stockholm Södermalm

Vilken bra vistelse vi haft i Stockholm! Började dock med att vi skulle gå till tunnelbanan men av någon konstig anledning gick mot pendeltågen, tur det var en snäll dam som hjälpte oss. Upp till hotell Globen för att lämna av all packning, sen ut mot stan. Shopping och fynd blev det för allihopa. Blev en byxdräkt, en klänning och ett linne för mig. Vi var helt slut när vi kom tillbaka till hotellet så vi var tvungn att vila lite. Senare kom markus och alexander och vi åkte in till medborgarplatsen för att ta oss några cider., var först på kellys och sen på arken.
Söndagsmorgonen var det dags för det goda hotellfrukosten, höjdpunkten på resan? Nästan iallafall. Sen blev det änjnu mer shopping och jag köpte mig ett par jeansleggins, ett par jeans och ett par örhängen.
Sen skulle vi ta bilen till solna, hur långt tid det tog behöver vi ju inte prata om här, vi kom fram vilket var huvudsaken. Det var dags för derbyt, poliserna var överallt med sina hjälmar för att skydda sig själva. Det blev en lyckad match, vårat älskade Bajen vann och vi sjöng konstant hela matchen så halsen är lite sliten idag, men det är de värt. Efter matchen samlades alla utanför för att slåss, vi ville självklart inte slåss så vi gick en omväg men hittade inte tillbaka, så bad polisen om hjälp. Lyckad resa var det iallafall, tack mina älskade vänner och bröder! Avslutar detta inlägg med något som sjöngs från Norrastå på råsunda igår. "SUPERETTAN HÄR KOMMEN DJURGÅRN!!"

Allt handlar om..

pengar och saker man vill ha. Synd man inte fått så mycket jobb denna sommarn. Vi åker till stokchol imorgon, men någon shopping blir det inte för mig. Köpte mig dock ett par skor, Vaga Bond skor som var på rea, för mig som har problem med rygg och som sliter ut ett par ballerina skor på en dag var det ett riktigt fynd. Köpte mig ett par Ballerina från Vaga Bond för drygt 2 år sen, om inte mer, jag har fortfarande kvar dem, så passade på att köpa dessa nu eftersom jag vet att de är bra. Hoppas man kan handla lite på rean i stockholm iallafall, har man tur kanske man hittar ett par converse som jag kollat på super länge, den nya tunna modellen, svårt att förklara men ni förstår nog, och ett par ljusblå jeansleggins hade varit bra med. har jag sådan tur tror ni?
Ikväll ska jag till Anna. Elin och Lisa kommer och hämta mig klockan sju, så måste hinna packa och så innan. för imorgon drar vi, tidigt tidigt :)

Framtid

Jag ser ljust på min framtid, om två och ett halvt år kommer jag att jobba med alla underbara barn som går på fritids. Jag bara älskar dessa barn. Denna veckan har fått jättebra, jobbar som assistent denna veckan, men man hinner busa med de andra barnen också. Man blir så glad när barnen visar att de tycker om en, det värmer verkligen. Man känner att man gör nytta. Jag önskar jag var klar redan nu och kunde söka ett jobb med en gång. Men tiden går så fort nu så snart står jag där på mitt jobb på ett fritids någonstans i Sverige. Är det inte alldeles underbart att man ser så mycket fram emot framtiden?

Idag har jag träffat Suzana, länge sen vi sågs, över ett år sen. Resten av kvällen har jag bara tänkt spendera framför tv:n med vattenmelon. Jobbar min sista dag imorgon denna sommarn, vilken känns jätte tråkigt, hade gärna jobbat mycket mer. Men så är det när tiderna är som de är, man får vara glad för det man får. På fredag ska jag iallafall åka till småläningen med mamma och kolla efter krukor till min lägenhet och på lördag bär det av till stockholm med de bästa. Sen får jag se vart mina lediga dagar bär av, något finns det väl alltid att göra.

/matilda.e


slut på helg

Första arbetsdagen avklarad, tre stycken till återstå sen är jag ledig fram till skolan börjar v.36. Har haft en riktigt bra helg också. I fredags var jag hos Petra, åt jordgubbar och melon. i Lördags flyttade vi ju evelina som sagt, och efter det var det lite förfest här, dock utan utgång för min del. Igår jobbade jag på pappas jobb, klippte gräset. Passade även på att glassa i solen, tills en katt kom och förstörde allt för mig. Plockade blåbär gjorde vi också, jag och pappa. Kvällen avslutades med grillning med pappa, markus, alexander, petra och sandra, riktigt trevligt hade vi det. Det var min helg, hunnit med en hel del.
Nu är det snart dags för Bajen och ikväll ska vi vinna. Ska slå mig ner i soffan och heja fram mitt lag.
Tänk att på söndag står vi allihopa i klacken! :)

En lördag

Jag har gjort lite allt möjligt denna lördag. Började dagen med att flytta min syster, hjälpte endast till att lasta släpen här hemma sen drog de iväg mot olofström. Vet inte när jag träffar min syster nästa gång, det kan dröja flera veckor. Jag får ta och  hälsa på henne snart.
Efter det la jag mig i solen i någon timma, och det syns i ansiktet, som jag ser ut nu. Liknar ett spöke, fast jag är röd istället för vit. Sen gick jag och funderade på hur jag skulle göra med kvällen. Det bestämndes tillslut att vi skulle ha en liten förfest här, men när vi skulle åka kände jag inte alls att jag var sugen på Logen så de fick åka utan mig. Linnea, Mattias. Jakob och Anna stannade kvar en stund, sne åkte även de. Nu nu sitter jag här och snokar runt på internet. Men hittar inte mycket som är intressant. Nej jag blir nog inte uppe så länge till, ska upp och träna med Sandra imorgon, sen ska jag klippa gräset på pappas jobb, har även planerat att plocka blåbär med pappa. Vi får se om vi orkar det i värmen. 
Ha en bra lördag kväll vad ni än hittar på :) 

RSS 2.0