Pomeranian

Efter att ha varit på hundutställning med Hanna och Jonas idag så har jag insett att jag vill ha en sån här underbart söt hund. Jag är helt såld! puttinutti.. En Pomeranian är det. Vill ha en liten tjej, och den ska självklart heta Strumpan, min lilla strumpa.. :)




Växjö

Jag är tillbaka i Växjö och det känns väldigt skönt. Ikväll ska jag ut till Hanna och Jonas på middag. Imorgon är det hundutställning och senare mys med klara som gäller, och på söndag är det innebandy med Matilda. Kommer bli en bra och lugn helg. :)

sista dagen hemma

Imorgon åker jag tillbaka till Växjö igen, har en fullspäckad helg och vecka framför mig. Dagen idag blev inte riktigt som planerad men man kan alltid planera om. Funderar på om jag ska ta och hoppa in i duschen och även packa ihop mina saker så jag slipper göra det i sista sekund och säkert glömma hälften.
Förövrigt så känns allting ganska tungt idag, förlusten igår sitter i, tänk om allt bara hade varit en hemskt mardröm, att jag hade vaknat upp utan några tunga känslor. Känns som det kommer nya saker hela tiden, bakslag efter bakslag, men det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. Jag har ju som sagt en fullspäckad helg och vecka framför mig. Nu kanske jag borde ta tag i den här dagen, men om jag ska vara helt ärlig så har jag faktiskt ingen lust alls till det.
Over and out.

Skit i tabellen Bajen är bäst ändå!!

"Man kan inte alltid vinna, men vad spelar det för roll, vi är bajen och vi är bäst ändå"
Det är en tung kväll för oss i familjen Eng ikväll, jävligt tung. Men vad som än händer kommer jag alltid älska mitt Hammarby. Ni kanske tycker jag är barnslig, men det är jag inte, jag är bara en trogen supporter. Hammarby IF är kärlek för mig, jag älskar när bajen vinner, det gör ont när bajen förlorar. Jag ska stå där och skrika när Bajen krigar sig upp i Allsvenskan igen! Jag är en stolt Hammarbyare.
För evigt trogen / Tilda.

smarta tilda

Någonstans  i bakhuvvet visste jag om att jag skulle träffa Ida för en promenard idag, berättade det för mamma senast igår. Ska iallafall upp till min gamla barndomsvän nu, ikväll ska jag som sagt umgås med alexander.
Hejsvejs.

mitt i veckan

Onsdag och mitt i veckan. Ska snart iväg till Elin och äta lite frukost med tjejerna, myspys! Efter det ska jag nog plugga med linnea, kom på att jag har lite att plugga på till vfu uppgiften, bäst jag sätter igång med det. Ikväll ska jag umgås med min broder alexander, vi ska kolla på bajen. Hoppas verkligen på vinst ikväll, vi får se om det verkligen finns en gud där uppe att förlita sig på.
Har även planer för morgondagen, ska träffa andra för en morgonpromenard och frukost, äntligen, nu ska få av stor kram av mig vännen. Imorgonkväll ska jag nog umgås med Petra, hihi.
Nu ska jag göra lite nytta innan jag ska åka.. som om det kommer hända :)

Långtråkigt

Jag har tråkigt, väldigt tråkigt. Tiden går saktare i Gnosjö än vad det gör i Växjö, kan det kanske bero på att jag alltid har något att göra i Växjö? Tror det kan ligga någonting i det. Jag trodde det skulle vara skönt att bara komma hem och vara, men det är långtråkigt. Jag har bakat bullar med mamsen idag, det fick tiden att gå lite, dessutom är all tid med mamsen uppskattad. Men snart åker hon iväg till jobbet. Så vad ska jag göra nu? Alla verkar vara upptagna ikväll/idag. Jag ska iallafall ge mig ut på en promenard snart och tänkte även köra lite abslide efter det. Nu ska ni inte missförstå mig, tycker självklart det är kul att vara hemma. Men lite tjöt hos Klara hade inte skadat, men vi syns på lördag vännen, mysfaktor på hög nivå!
Nu, promenard.

Måndag

Jag gick upp tidigt idag för att åka in till Värnamo med Mamma, hon skulle till kiropraktorn därav en tidig morgon.Affärerna hade inte hunnit öppna när hon var klar där så vi var borta på finnvedensbil, fick se bilen de kanske ska köpa, superfin. Efter det var klockan ändå inte tio så vi tog en kaffe och fralla på café 18. Köpte sedan en kappa till mig, fick den i julklapp, tidigt jag vet. Men när man hittat något man verkligen vill ha är det bättre att köpa det innan det tar slut, hade dessutom 25 % rabatt på den, perfekt.
På hemvägen åkte vi över Bredaryd och småläningen också, tittade på tyger, ska ha nya gardiner. Hittade ett riktigt snyggt tyg, får hoppas det finns kvar till nästa månad då man har lite mer pengar. Mycket utgifter denna månaden. Haft en bra dag med min Mamma idag, oh vi har även hunnit hälsa på mormor. Bra måndag!

till svars

Jag måste bara få skriva av mig lite, för jag blir bara så trött på allt skit snack som går. Den bästa dagen i mitt liv var när jag kom in på mitt första handsval, min dröm slog äntligen in, jag skulle få börja plugga till något jag verkligen vill bli. Något jag var väldigt nervös inför var ifall jag skulle få några vänner, jag hade jätteont i magen innan jag skulle gå på första lektionen, jag var rädd att det skulle bli som hemma, att skit snacket går och allt det där. Men jag hade verkligen inte behövt vara nervös, för jag träffade världens underbaraste människor och jag ångrar inte en sekund att jag valde just växjö. Har träffat nya människor i både skolan och laget. Skit bra är det ju också att det är så nära hem till gnosjö, så jag kan åka hem till mina vänner och min familj när jag vill. Det jag stör mig på är människor som måste förstöra min glädje genom att just snacka skit, har ni inget bättre för er? Det handlar bara om ren avundsjuka, för vad skulle det annars vara? Kan ni inte bara för engångs skull låta mig vara. Jag älskar mitt liv och jag är lycklig! punkt slut.

Vill till värmen!



Längtar tillbaka till spanien och värmen, hade varit skönt och bara ligga på en strand
och päsa nu. Håller ni inte med mig?
Fotbollen värld får upp och ner nu, Bajen fick stryk idag men spelade en riktigt bra andra halvlek, liverpool slåg man united, tur man fick lite glädje av denna söndag.. :)

Gärdesgatan

"Nej jag gjorde det igen" (Marona Eng,2009)
En kväll med god mat och mycket skratt på gärdesgatan igårkväll. Vi lottade ut vem man ska köpa julklapp till i år, spännande, därav mammas citat. Älskar kvällarna på gärdesgatan.

Gnosjö

Jag är hem hemma och det är riktigt skönt, bara ta dagen som den kommer och umgås med nära och kära.
Igår var det tacos och innebandy med ett glatt gäng som gällde, roligt att träffa er allihopa igen. Men det bästa på hela dagen var att lägga sig i sängen om somna och känna sig trygg hemma hos mamsen och papsen.
På dagens schema står det innebandy med Pe och därefter middag och film med de som står mig närmast. Ja, det 'r faktiskt underbart att vara hemma i gnosjö. Skönt också att jag inte har så mycket planerat i veckan, utan bara kan ta dagen som den kommer, Underbart!

Hej, hejdå

Hej då Växjö, Hej Hej Gnosjö! Äntligen ska jag få komma hem till Gnosjö, alldeles för länge sne sist.. nästa gång får det inte gå två månader innan jag kommer hem.. :)

Kan vi fixa det? Klart vi kan!

Vi ska fasen fixa en vinst ikväll, jag vill vinna, vi ska vinna, ska ska åtminstonde spela riktigt jävla bra ikväll och hoppas på att det räcker till en vinst.
Nu kör vi tjejer!
Imorgon är det stan och sen Gnosjö som gäller, äntligen! Tacos och innebandy som gäller imorgonkväll!

Onsdag

Min dag idag.. Tvättat, handlat med Hanna, pluggat med Matilda och ätit mat hos Hanna och Jonas. God mat blev det! mumma! Bjuder på en gammal bild på mig och min vän Hanna.. :)


fullt upp som vanligt

Min vecka:

Idag: möte med roger,innebandyträning
imorgon: tvätta,packa, plugga med matilda
torsdag: plugga, match mot karo
fredag: gnosjö gnosjö gnosjö!! Och troligtvis en liten tjejkväll
lördag: ska bara vara hemma och slappa, kanske kolla lite fotboll
söndag: innebandy vik-hovshaga

Jag kan inte säga annat än att jag längtar till fredag, nu ska jag laga lite mat.
Undrar vad det blir?

Underbara helg

Helgen är över, men den har verkligen varit toppen. I fredags satt jag i seket med Pernilla, var riktigt trevligt. Igår var emma och klara här, laga en god pizza och tjötade en massa massa. Jag älskar verkligen livet här i växjö och ni är två av dem som förgyller mina dagar här nere.
idag kom mamma och pappa på frukost klockan nio, sen var jag och papsen duktiga och fixade min cykel så nu kan jag äntligen cykla igen. Tack Pappa! Sen tog vi en runda på stan.. självklart har vi söndagsöppet här i växjö. Mamma fick handla lite kläder och jag ett par strumobyxor. Iväg mot Olofström sen, åt mat på Kathrins resturant, (även om de stavade det resturang), hämtade pe i eves lägenhet och sen ner till matchen. Där vi var många som hejade på eve idag, mickan och mattias kom också, hela vägen från stockholm. Olofström vann med 9-5 och eve gjorde ett supersnyggt mål, det är min syster det!
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, det känns som att jag behöver det.
Sov gott mina vänner!

lördageftermiddag

Fredagen rusade förbi och den avslutades som sagt med att sitta i seket med Pernilla, därefter gick jag hela vägen hem från Hovshaga, det är ca 1 mil, inte illa det.
Idag kommer mor och far hit, men jag ska inte träffa dem idag, jag har annat planerat. Blir pizzabak med emma och klara ikväll. Får vänta med att träffa mamma och pappa tills imorgon, då har vi planerat in att äta frukost tillsammans och sen ska vi även åka ner till olofström och heja på världens bästa syster. Hade gärna åkt med mamma och pappa till Gnosjö imorgon, men jag har praktik på måndag och match på torsdag, så jag får vänta med Gnosjö tills fredag. Jag har inte varit hemma sen den 29 augusti, vet ni hur länge det är? Alldeles på tok för länge. Fast jag var ju hemma 26 september, men det räknas inte riktigt för då var Fatima, Katarina och Ivana med hem. Har inte bara fått vara hemma, bara ligga i soffan och kolla på tv, göra så mamma och pappa får skavsår i öronen för att jag tjatar så mycket, det saknar jag. Men på fredag får jag uppleva det igen, och dessutom en hel vecka. Extra bra är det att även Sandra är hemma, vi har planerat in en promenard med frukost, får hoppas vi hinner ses mer än då.
Nu ska jag strosa upp mot affären och inhandla det som behövs för ikväll.. för visst är Gnosjö och alla dess invånare bra.. Men Växjö är också Växjö. :)

Friday i'm in love

Äntligen fredag mina vänner. Idag har daniella och katarina varit här på Brunch och tjötat lite. Ikväll är det seket som gäller, teleborg vs gnosjö, kan ju kanske bli spännande. Efter matchen kanske det blir chill med daniella på sports, får se hur det blir. Annars har jag inte jättemycket planerat i helgen, ska umgås med Emma imorgon, blir en lugn och skön helg, precis vad jag behöver.
Nu ska jag äta min goda grönsakssoppa, skulle ätit soppa igår, jag vet. Men var så sugen på potatismos igår så var tvungen att göra det. Så det fick bli soppa idag. Tycker att jag varit riktigt duktig på att laga mat denna veckan, cred till mig. Aja.. ni får en ha bra fredag, speciellt ni som ska på insparken!

Utmaning

Hittade utmaningen på mikaels blogg. Jag utmanar, Petra, Sandra, Klara, Emma och Hanna

Regler:Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!

1. Vad heter du? Matilda

2. Ett ord på fyra bokstäver: Mopp

3. Flicknamn: Mikaela

4. Pojknamn: Markus

5. Yrke: Musiker

6. Färg: Mörkblå

7. Klädesplagg: Morgonrock

9. Sak i badrummet: mouse

10. Plats/stad:  Malmköping

11. En orsak att vara sen: massor på jobbet

12. Något man skriker: Men vad fan!

13. Film: Marley and I

14. Något man dricker? Mjölk

15. Band: Millencollin

16. Djur: Mås

17. Gatunamn: malmgatan (finns i HJO)

18. Bil: Mazda

19. Sång: min sång (jimmy jansson)

Tvättar

Jag tvättar igen gör ingen annat känns det som. har ju matcher hela tiden och matchkläderna måste ju tvättas. Tänkte lägga upp lite bilder från igår lite senare idag. Blev iaf en bra kväll på sivans, mer sådana tack.
Nu är det lite mer än en vecka innan jag kommer hem för att skämmas bort av mor och far... :)

lillördag

Jag ligger nerbäddad i soffan, ligger och fryser. Jag som inte direkt är speciellt frusen av mig i vanliga fall. Jag har legat här sen jag kom hem från en promenard med melanie. Funderar faktiskt på att ta en varm dusch så jag piggnar till. Det är onsdag idag och det är faktiskt utgång som gäller. Ska iväg till Matilda runt sju tiden, blir nog en bra kväll det här också.
Nu ska jag fortsätta mysa i soffan.. eller duscha.. vi får se när jag kommer upp ur soffan helt enkelt! :)

match igen

idag är det match som gäller igen, derby mot öjaby. Jag är laddad och har precis ätit en god frukost. Tänkte lägga upp mitt tränings och mat schema denna veckan, så får ni se att jag verkligen sköter mig med träning och mat.

Måndag:
Frukost: Havregrynsgröt och en banan
lunch/middag: tacosallad
kvällsmat: en banan och en satsumas

Dagens träning: Sprang runt trummen för att känna hur benhinnorna kändes, ca. 3,5 km
Spelade innebandy med norrlands konstant i två timmar.

Tisdag:
frukost: mannagrynsgröt, knäckebröd med ägg, en satsumas
lunch/middag: Planerat att göra ris,bacon och ägg.
kvällsmat: sparar lite av lunchen/middagen

Dagens träning: Powerwalk ca: 4,5 km
innebandymatch


Onsdag:
frukost: havregrynsgröt
lunch/middag: kycklingwok

Dagens träning: morgonsim

Torsdag:
frukost: mannagrynsgröt
lunch/middag: soppa

dagens träning: rask promenard runt växjösjön plus gymma efter.
innebandyträning


Veckans planering hittils. Ser ut såhär ungefär varje vecka för mig. Känner mig väldigt duktig! :)

det är måndag igen..

nu äen r det måndag igen, veckorna bara rusar iväg, snart är det jul. Men det ska hinnas med mycket innan julen kommer. v.43 händer det ju som sagt något roligt. Onsdagen v.43 ska jag börja spela fotboll igen, ni vet hur stort detta är för mig. Jag ska äntligen få gå in på en gräsplan och sparka boll, ja, för det är faktiskt grästräning som gäller då. Laget jag ska spela för heter Ingelstad, deras a-lag ligger i trean och b-laget gick upp i fyran i år. Jag satsar då på att börja spela i b-laget, jag ser verkligen fram emot detta. Denna dagen har jag väntat på i snart tre år. Men jag ska inte ropa hej förrän jag kommit över bäcken.. men en träning är ett stort steg för att nå mitt mål.

Oktoberkväll

Jag sitter ensam i min lägenhet med tända ljus och har lite hemlängtan denna oktoberkväll. Två veckor tills jag ska åka hem till mor, far, syskon och vänner. Är i stort sätt ledig i fyra veckor nu, fast jag har ett rätt så stort arbete att göra tillsammans med matilda, dessutom så börjar idrottskolan imorgon så helt ledig är jag ju faktiskt inte.
Denna regniga oktobersöndag har jag spenderat i min lägenhet men även ute på en fotopromenard med emma, vi lyckades hålla oss ifrån regnet, inte illa.
Resten av veckan bjuden som sagt på idrottskola men även match, derby tillomed, mot öjaby på tisdag, sen träning som vanligt. Blir nog en bra vecka detta också.


v.43

Det händer en sak v.43, jag ska göra en sak som jag väntat på väldigt länge. En sak som gör mig väldigt glad. Kan ni lista ut vad det är? Jag kanske avslöjar det imorgon, men först måste ni ju gissa.. :)

Borta match

Måste börja med att säga att gårkvällen var supertrevlig. Laget var här, åt tacos och kollade på idol. Bra laddning inför matchen idag. Åker klockan tolv från barkskiosk, borta match mot ryd som gäller idag. Mina benhinnor värker redan nu, det är inte bra. Men vi är inte tillräckligt med spelare idag så jag får ställa upp för laget, och det gör jag så gärna! Efter matchen är det utgång på sivans som gäller!

vad äter man?

jag har ett litet problem, mina innebandyträningar ligger ganska sent på kvällarna så jag brukar inte vara hemma förrän runt halv tio. Som alla vet måste man äta när man har tränat, men vad ska man äta? Den här veckan har jag ätit lite fil och flingor, men det kan jag ju inte äta varje kväll det känns lite enformigt. Så mina vänner.. vad brukar ni äta när ni kommer hem från träningen? Ge mig förslag så jag har lite att välja emellan.

Igår sa jag ju att jag skulle bara med dagens outfit, inte för att jag tror att jag kommer försätta med det, Men bloggen ser ju lite roligare ut.


Svart linne från Gina
Svart kjol från Gekås
grå kofta från Ellos
svarta strumpbyxor




När jag ändå lägger in bilder så får ni se vad jag åt till frukost idag.
Knäckebröd med ägg och mannagrynsgröt med hallon i.

sånt där tråkigt..

Idag ska jag göra allt sånt som är tråkigt, tvätten ligger i tvättmaskinen redan, jag ska snart börja röja upp här och sedan städa vartenda hörn. Klockan tolv kommer Matilda, vi ska plugga lite. Så det är väl bäst jag sätter fart med städningen.
Tänkte föresten börja med dagens outfit. Kanske kommer upp senare, annars får ni första imorgon!

Fred Perry

Efter vfun så drog jag ner på stan med Hannabanana och Matilda. Hittade ett par skitsnygga skor som jag faktiskt köpte. De var inte billiga, men jag behöver ett par rediga skor så jag köpte dem. Det tycker jag att jag var värd!
Ikväll har jag haft besök av Hanna,Jonas och Alven.. mycket trevligt.
Kollar på oskyldigt dömd nu, så vi hörs.
Här är föresten skorna.. Svarta Fred Perry, fodrade.


första vfudagen

första dagen är avklarad, gick ju hur bra som helst. har suttit och gått igenom utvärderingar och kollat igenom deras hemsidan, kollat vad som saknas och så. Riktigt roligt faktiskt, dagen gick otroligt fort. Jag har fått en blick i hur deras verksamhet ser ut. Vi har även satt ihop en uppgift som jag och matilda ska utföra, vi ska skriva en slags hjälp till alla ledarna på idrottsskolorna om barnsutveckling. Hur man får barn att sitta stilla och lyssna, hur man pratar till dem etc. Kul att de litar på att man kan göra det redan första dagen, inte illa.
Annars har jag inte gjort mycket mer idag, daniella var här en stund och åt mat och tjötade. Ska nog lägga mig tidigt idag, är faktsikt rätt trött. Resten av veckan är inte så ansträngade, ser ut ungefär så här..
tisdag: vfu 9-16, innebandyträning
onsdag: vfu 9-16, besök av hannabanana och resten av klanen tror jag :)
torsdag: "ledig", innebandyträning
fredag: möte med roger, lagfest
lördag: -
söndag: match

Olofström

Sitter just nu i evelinas lägenhet, hon har åkt iväg på samling. Jag ska med ta med ner mot sporthallen, men inte riktigt än. Bussresan hit gick bra iallfall, fick sällskap av klar till tingsryd, skönt att slippa åka själv en bit.
Igårkväll var några i evelinas lag här, åt mat och kollade på idol. Ikväll är det mys som gäller, vi ska äta tacos och hyra film. Systrarna Eng ska ta igen massa tid som vi missat tillsammans.
ska kolla på ett avsnitt av One Tree Hill innan jag tar mig neråt.
Hoppas ni får en bra lördag vänner!

Seriepremiär

Om en halvtimma åker jag mot andra sidan stan för att spela årets första seriematch. Kan ju erkänna att jag är en aning nervös, men är självklart laddad. Idag är det hundra procent som gäller, ingenting annat. Det här kommer bli bra. Har ju en toppen helg hos min syster att se fram emot också. Jag bloggar efter matchen och berätta hur det gick, om jag orkar vill säga! :)

RSS 2.0