Bebis

Glömnde nämna att Hillevi och Stefans bebis kom i fredags, lilla Olle. Längtar efter att få träffa den lille plutten. :)

bra kväll

det blev en bra kväll igår, mycket dans, skratt och andra trevligheter. Jag tog det lugnt men hade riktigt roligt ändå, så visst kan man ha roligt utan alkohol. Stannade kvar och städade sen också för att slippa det idag, tio i sju var vi hemma. Man är lite seg idag så det blir en tidig kväll för imorgon är det vfu som gäller. Hoppas min mage inte ballar ur bara, ska till läkarn på torsdag och hoppas på att de ska ge mig en medicin som funkar nu.
Hoppas ni haft en bra helg. Hejsvejs
/t

gnosjö

precis bokat tåget efter lite panik då det först stog att det var slutsålt. Nu har jag min biljett, får hoppas det kommer i tid också. Idag har jag varit nere på stan med Emma, klara och fatima. Efter det träffade jag mimmie och vi lagade lite mat tillsammans innan träningen. Träningen kändes helt ok, förutom att jag lyckades slå i knät men det är bara att bita ihop. Kommer väl troligtvis inte blogga mer innan helgen för jag har fullt upp. Men jag vill avsluta med att önska världens bästa lag lycka till på lördag, gör mig stolt nu. Hoppas ni får en underbar helg, vi ses på lördag!

ps. Att inte se skillnaden mellan en förskolelärare(inte dagisfröken) och en fritidspedagog är samma sak som att inte se skillnaden på en polis och en brandman ds.

SOL!

Har varit underbart väder med sol idag, man blev riktigt bländad när solen reflekterade mot snön. Jag, emma och klara passade på att ta en promenad runt sjön, det gjorde vi helt rätt i.
Nu ska jag laga mat, klara kommer snart bort. Bra med sällskap till maten.
imorgon får vi pengar på kontot, woho.

föreläsning

har suttit på världens tråkigaste föreläsning, den handlade bara om förskolan. Och för er som inte vet det så är det faktiskt en väldigt stor skillnad på förskola och fritidshem, förskola är från åldrarna 1-5 år medans fritids är från 6-12 år. Det är stor skillnad på deras utveckling. Det känns som att de bara satt in föreläsningar denna veckan för att fylla ut schemat. Två seminarie kvar denna veckan så sitter på biblioteket och väntar på de andra nu, hade varit skönt och fått klart det här så man kan fokucera på annat. Tur man har en fest att se framemot i helgen, ska verkligen bli riktigt roligt. Vet vad jag ska ha på mig nu också och vet hur jag ska ha håret också, saknas bara en krustång nu. Min syster vann en sådan i söndags men den är nere i olofström och jag är i växjö. Någon som har en att låna ut så säg gärna till.
Annars vaknas det innebandyträning idag, Zlatka ska hänga med och testa. Det är en tjej i min basgrupp som kommer från gislaved. Om man skulle ta och sätta igång så man kommer här ifrån någongång. Ha en bra tisdag mina vänner.

mobilhelvete

det är precis vad jag har att säga om min mobiltelefon, jag har betalt nästan tusen kronor för att den lagades och vad hände? Jo det går sönder igen. Samma fel, ska det verkligen vara så? Imorgon ska jag skälla på både LG och tre, jag ska ha mina pengar tillbaka och dessutom begära en ny mobiltelefon som fungera, är det för mycket begärt? ååh.
Inget mer klagande, men jag bara undrar när all otur ska släppa? Det är verkligen är under att min tv fortfarande funkar (peppa peppa). Precis hemkommen från en kall vinterpromenard med Emma, jag trillade när vi skulle ta en "genväg", det var redan någon som hade genat när så vi (jag) tänkte vi kunde gå där, stackars emma fick hjälpa mig upp efter att jag trillat för att jag inte kunde gå i snö som var högt över knäna och samtidigt skratta, haha.
ska läsa svinalängorna nu så jag får den klart, hade vart skönt att skriva klart till seminariet imorgon. Så, läs läs läs tilda.

ny vecka

Gick upp tidigt idag för att kolla på hockeyn, eller jag låg i sängen och kollade. Vinst blev det och det var en bra start på veckan och dagen. Ska iväg på föreläsning snart , i tre timmar får man stå ut idag. känns inte som föreläsningen är direkt relevant till det vi läser nu, men man får väl ge det en chans iallafall.
Resten av veckan är fylld med plugg och träning, på fredag tar jag tåget hem för att fira mina bröder och även för att ha vfu i fyra veckor. Hoppas ni får en bra måndag.
Grattis till frida som fyller 23 år idag!

söndag

plugga, innebandy, plugga. det är min dag det. Trött är jag idag, jävla grannar som slår på dörren och plinga, jag ringde tjuoren igår men då var de påväg ut så de hade inte hunnit komma hit, men jag ska till hyresbostäder och anmäla dem på imorgon, eller henne kanske man ska säga. för även om det inte var hon som slog och sparkade på dörren så är det ändå hon som har ansvaret för hennes gäster.
Nu ska jag sätta igång med pluggandet, ha en bra söndag.

lördagkväll

precis hemkommen från teatern (läs väldigt dålig teater). Förstår inte riktigt vad jag ska ha fått ut av den? Fick iallafall ett gott besked när jag kom hem, har fått tillbaka den andra delen av hemtentan och klarade den, känns underbart. Ikväll kommer Klara och Johanna hit, hembakadpizza och melodiefestivalen som gäller. vad gör ni en lördag som denna?

sömnlös natt

de har skottat utanför min lägenhet hela natten, eller mellan fyra och sex. var lagom pigg när klockan ringde vid halv nio, men det var bara att pallra sig upp och ge sig ut för att promenera i snön. Nu har jag precis tagit en varm dusch. Ska iväg på teater sen, obligatorsikt teater som vi måste gå på. Annars händer det inte mycket ikväll, ska ha en me, myself and I kväll tillsammans med melodiefestivalen, precis vad jag behöver. skulle även behöva plugga men kanske sparar det till imorgon? eller så gör jag det nu innan teatern..får fundera på det.
Ser framemot nästa helg, 50årsfest. Ska klä ut mig till mamma eller ett annat förslag jag hittade när jag satt och kollade efter kläder, vad det blir får vi se på lördag. ha en bra lördag mina vänner, det ska jag försöka ha, trots ofrivillig teater.

lite paus?

efter lite svackor igårkväll och i morse är jag mig själv igen. Ibland får man bara nog och allt kommer på en gång. Min älskade broder Markus hjälpte mig att komma på andra tankar i morse, han vet precis hur jag menar och känner. Jag behöver verkligen en paus från skolan, vfun får vara min paus, visserligen har vi uppgifter under vfun men första veckan ska jag inte öppna en enda bok, för jag behöver vila från all kurslitteratur för att komma på fötterna igen. Jag förstår inte hur de på universitetet tänker när de matar oss med uppgifter och dessutom ger oss dåliga föreläsningar som inte alls gör litteraturen lättare att läsa. Men jag kan fixa det här det vet jag, för jag är en sådan människa som aldrig ger upp. Tilda fixar allt!

.......

ibland tar det bara stopp....

hemlängtan

idag har jag allt lite hemlängtan, har haft det hela veckan. Det är mycket i skolan och man hinner aldrig riktigt slappna av. Men det är bara en vecka kvar här nere, sen får jag åka hem och bli lite bortskämd av mamma och pappa i hela fyra veckor. Bara känslan av att veta att det är någon mer än bara jag hemma, jag är verkligen inte den typ av människa som tycker om att vara ensam. Men som sagt, bara en vecka till.
nu ska jag byta om och åka iväg till innebandyträningen, känner att det kommer gå bra idag.

lite ledigt

slutade vi elva idag och är ledig fram till fredag klockan ett, rätt skönt faktiskt. firade jennie efter skolan, mysigt var det. Underbara vänner man träffat på här, och tänka sig att fyra 88:or och en 75:a kan klaffa så bra. ni är underbara och ni vet om det. ikväll vankas det utgång som jag skrev igår, taggad nu. kommer blir trevlans.


en trött tilda.

Precis hemkommen från innebandy träning, nu är jag riktigt trött så ska snart slänga mig i sängen och jag kan lova att jag kommer somna gott. imorgon är det föreläsning från 9-11 som gäller därefter ska vi fira vår fina vän jennie som fyller år på torsdag, blir lite fika och det kommer säkerligen bli lika trevligt som vanligt. På kvällen är det utgång på Sivans som gäller, det gillar vi. Var ett tag sen man var ute nu så det ska bli riktigt roligt. Nej hörrni, ni väntar sängen. Sov gott!

M & A

Grattis på 25årsdagen världens bästa bröder! :)


Zumba

jag har zumbat, fy fasen vad kul och svettigt. Jag gjorde som petra, rullade ner så ingen kunde se mig. Nu blir det duschen. :)

ps. blev ingen simning, zumbade istället.

Lycka

Idag är en bra dag, varför kan jag inte nämna ännu. Men det var för att min bästa vän petra fått ett glatt besked, det gjorde verkligen min dag. Så glad för din skull vännen!
Har haft besök här idag, först åt jag och markus potatisgratäng med fläskfilé, sedan tänkte vi att när vi ändå firar honom nu är vi värda lite paj, så bjöd in klara och wille. Mycket trevligt måndag det här. Ska iväg och simma några längder nu sen somnar jag nog gott i sängen. Hoppas ni haft lika bra måndag som jag, :)

Ida

Idag fyller min vän Ida 22 år, grattis vännen! imorgon fyller två andra personer år, undra vilka? och på tordag är det också någon som fyller. Redig födelsedagsvecka! Ska snart bege mig till skolan, varit ute på en promenard och ikväll tror jag faktiskt att jag ska ut och springa. Ska avsluta kvällen med min bror markus, ska äta potatisgratäng och fläskfilé, mums!

jag..



saknar er!
<3

Lax

först vill jag bara säga att jag tycker alla med alla hjärtans dag är tramsigt. Det är bara för att affärerna ska tjäna pengar på det, älska varandra gör man väl ändå alla anda dagar på året också?
Till min rubrik.. jag år lax för första gången igår. Emelie som fixade den goda maten, för det var faktiskt gott. Lax med sweet chili sås, det borde ni testa.Anledningen att vi åt lax var för att jag nämnde i fredags när vi satt på innebandy att jag aldrig ätit det. Alla blev lika chockade och missade första målet för att de kollade på mig. Fisk har aldrig riktigt varit min grej, har bara ätit en fisk som mamma gjort sen man var liten.  Hade förövrigt en riktigt trevligt kväll med emelie och malin, sådana kvällar gillar vi.
idag blir det lugnt, ska baka lite bröd, färga håret och kolla på film. Bra uppladdning till veckan som kommer nu. Ingen lugn stund, skönt att det snart är vfu.

Lax

först vill jag bara säga att jag tycker alla med alla hjärtans dag är tramsigt. Det är bara för att affärerna ska tjäna pengar på det, älska varandra gör man väl ändå alla anda dagar på året också?
Till min rubrik.. jag år lax för första gången igår. Emelie som fixade den goda maten, för det var faktiskt gott. Lax med sweet chili sås, det borde ni testa.Anledningen att vi åt lax var för att jag nämnde i fredags när vi satt på innebandy att jag aldrig ätit det. Alla blev lika chockade och missade första målet för att de kollade på mig. Fisk har aldrig riktigt varit min grej, har bara ätit en fisk som mamma gjort sen man var liten.  Hade förövrigt en riktigt trevligt kväll med emelie och malin, sådana kvällar gillar vi.
idag blir det lugnt, ska baka lite bröd, färga håret och kolla på film. Bra uppladdning till veckan som kommer nu. Ingen lugn stund, skönt att det snart är vfu.

kom inte på någon rubrik (?)

har spenderat min dag i ullared tillsammans med emma, klara och johanna. riktigt trevlig dag, även om fötterna var ömma och kroppen helt slut. efter det blev det en powernap för att sedan dra vidare mot teleborgshallen, kom precis hem därifrån. Seriefinal mellan Vöikers-Väckelsång, slutade 2-1 till Vöikers. På tal om match så vann vi mot Lyckeby igår, 4-3, riktigt härlig seger.
Nu ska jag krypa ner i sängen, är helt slut efter denna veckan. Det har varit tidiga mornar och massa plugg. Imorgon går jag inte uppe innan klockan nio. Förövrigt så ska jag på innebandy med Malin imorgon ute i Hovshaga, kvällen ska jag sedan spendera med henne och emelie, kan inte bli annat än en toppen kväll med de tjejerna :)
Sov gott, det ska jag göra.
ps. förskylningen är nästan borta, den är hos emma nu, förlåt :( ds.

Vänner



Vänner - mitt ljus i mörkret!
Det är tungt nu, men jag kämpar på...

långhelg

igår tog jag helg, blev klar med hemtentan igår. sitter på bibblan med de andra och har läst igenom mitt arbete för att ändra stavfel m.m. Nu när det är gjort sitter jag bara här och glo, har tvättid vid tolv så tänkte pallra mig hemåt då. Ikväll är det match som gäller, imorgon ullared och på lördag ska jag till emelie. Jag har fullt upp som vanligt ja.. ska väl kika runt lite på nätet nu sen kanske klockan är dags för tvätt :)

hemtenta

ska snart ner och sätta mig på biblioteket med ett gäng vänner för att hemtentaplugga. Dock har jag ingen motivation alls för jag har fått världens förskylning. Men det är bara till att bita ihop.
Ikväll ska jag hälsa på hillevi och magen i det nya huset, efter det ska jag bege mig direkt mot träningen. Bli förhoppningsvis en bra tisdag trots hemtenta och förskylning.

fyndat



har glömt nämna att jag fyndade när jag var på stan med emma igår, har velat ha denna tröjan jättelänge, hittade den nu (fast i grått) för endast 49 :-, det kallar jag fynd.
Har haft både seminarie och föreläsning idag, riktigt tråkig föreläsning. Positivt var att hemtenta som vi har nästa vecka endast är på två sidor och dessutom 1,5 radavstånd, kan det bli bättre?
Väntar på mamsen och papsen nu som kommer och hämtar mig med nya bilen. de har med sig lite "möbler" till mig. Kan lägga upp i bloggen hur det ser ut sen. Laddad för bowling ikväll är jag iallafall, kommer blir riktigt roligt.

Ha en bra fredag.

något att se framemot

Det är mycket roliga saker som händer framöver, det gillar vi.

helgen: bowling med hela familjen, klassfest och match (ska ej spela, bara agera tränare)
27/2: 50 årsfest med tema 1985 (M och A fyller 25 år)
5/3: maskeradfest hos emma och linus med tema P och T.
6/3: lagfest

dessutom har jag fyra veckorna vfu vecka 9-12.

:)

stan

Vaknade av att de ringde från skolan om jobb, fick tyvärr tacka nej idag för jag har lite svårt att hinna till gnosjö på så kort tid. Passade på att gå upp när de ändå ringde, hade ställt klockan på halv nio och kände att det inte var någon idé att somna om. Ska äta lite frukost nu sen ska jag gå bort till emma för att sedan gå vidare mot stan. Ska äntligen hämta min mobil efter att den varit på lagning sen 25 november, blir en fika på stan också, tjata lite skit med emmavännen. Ikväll är det innebandyträning som gäller, eller jag ska ligga och pumpa lite muskler med Maja, så är det när man är skadad.
Frulle nu, ha en bra torsdag.

lill lördag

det är onsdag,lilllördag, vi har suttit och pluggat i min lägenhet idag. Eller jag har inte pluggat för jag är redan klar, har läst igenom en text som jag ska opponera på. Får ta och vila ut ordentligt i helgen så man är fit for figth inför nästa uppgift som vi får på måndag. Älskar hemtentor.. not.
ikväll ska jag umgås med daniella, en redig tjejkväll, ska bland annat rensa min gadrob, ska verkligen slänga det som jag aldrig använder.
hej hopp hoppas ni får en bra lill lördag. Tjolahopp..

värd lite slapp

Skrev klart mitt Pm idag och efter det har jag bara slappat i soffan framför Simon och Tomas och CSI. Jag anser att jag faktiskt var värd det. nu ska jag snart hoppa i säng, imorgon ska jag gå en runda med petravännen, vi har mycket att ta igen. Ska även klippa mig, en efterlämgtad klippning, brukar klippa mig för åttonde vecka, men nu har jag inte klippt mig sen i augusti, på tiden.
imorgon kväll åker jag tillbaka till växjö, ska plugga lite med alexander, ska finslipa mitt Pm så att jag inte har några onödiga stavfel.
nej.. nu blir det sängen. sov gott.

Ord som betyder

Ord.. ord är sånt vi använder hela tiden. Det finns ord som är så hårda att de sårar en annan individ, men sen finns det de där orden som kan göra en dålig dag att bli den bästa. Jag har fått läsa de orden idag och jag satt med ett leende på läpparna en lång stund efter. Vi människor borde ge varandra mer komplimanger för allt vi gör, och säga, skriva eller skrika ut de där orden till en vän, familjemedlem eller till personen ni delar ert liv med. Som sagt.. det kan få en dålig dag till att bli en bra dag.

Nu ska jag fortsätta skriva på mitt Pm, har cirka en halv sida kvar att skriva(det är första skrivdagen vi har och det ska vara inne på torsdag), känner mig faktiskt lite extra duktig. förövrigt så mår min mage inte alls bra idag, tror det är magkatarren som spökar igen. Får ta och vila när jag pluggar klart.

till sist: mina vänner, ni vet att ni betyder väldigt mycket för mig, jag är dålig på att säga det. men jag är tacksam för att jag har er. ni är bra, ta åt er!

RSS 2.0