Klar med hemtentan

Skrev klart min hemtentan precis så nu tar jag helg. Eller jag ska ha ett seminarie imorgon men efter det är de äntligen helg och Ladies nigth med Frida och Petra som gäller på fredag. Jag gillar det!
Nu ska jag vara bli frisk också, hade en riktigt jobbig natt. Men jag fixar det, jag fixar allt! :) hihi.

lite friskare

Igår var det inte livat i lägenheten, blev sämre och sämre och tillslut låg jag här med 41 grader feber nerbäddad i två filtar och mitt täcke. När jag sedan vaknade runt tio tiden var jag alldeles blöt av svett ocg feber hade sjunkt till 38.5. Det gick åt rätt håll iallafall. Idag ligger de på 38 grader så jag är inte helt hundra. Ska plugga lite och försöka skriva klart den andra uppgitfen, ta en uppgift om dagen, men om det inte går så går det inte, hemtentan får ta den tid de tar. Inte bra att anstränga sig för mycket för då blir jag aldrig frisk. Ni får hålla tummaran för att det går vägen för mig. Nu jag ska kolla på lite serier som kommit ut i natt, hihi.

sjuk

vaknade upp med en öm och tjock hals, som vanligt kollar jag med ficklampa i halsen (gör ni också det?) och hittar vita prickar så ringde fabror doktorn och fick domen halsfluss. Tror jag var 15 år sist jag hade det, har inte ätit pencilin på väldigt länge. Olägligt kom det iaf, mitt i hemtentan. Det är tur jag har lätt för att skriva så kommer nog få klart den i tid ändå. har gjort den första uppgiften i brist på annat att göra, men nu har jag ingen energi kvar i kroppen. Var precis ute och tog ut pengar, tjena, det tog på krafterna. Det får bli film resten av dagen.

söndag

Tentan igår tog all energi ifrån mig, idag ligger jag med halsont och en nacke som värker. Hoppas det inte är något långvarigt för jag har en hemtenta att skriva i veckan. Håller iaf tummarna för att tentan gick vägen, det kändes bra men jag vågar inte lita på min känsla.

Blev en liten tentafest igår, men dock ingen utgång. Efter en halvtimme i kö var vi helt opepp och gick upp till statoil och åt lite nattamat.

Idag gör jag inte så mycket, ska på loppis med Klara en runda sen vid två och efter det ska jag laga lite god mat till mig själv och kolla på Bajen. Hoppas ni haft en bra helg mina vänner.

cool-lugn

Det är så jag känner inför tentan imorgon, cool-lugn. För första gången är jag inte nervös inför en tenta och jag har kännt mig säker på de mesta hela veckan. Jag trodde att jag skulle lägga all energi på den här tentan men det har jag inte behövt. Ränkefärdigheterna har jag lagt väldigt mycket tid på inför det seminariet, men jag lärde mig också väldigt mycket. Tentan känns väldigt logisk och det är nog därför jag har så lätt att lära mig det på så kort tid utan att behöva råplugga. Nu får vi bara hålla tummarna på att jag inte får hjärnsläpp på tentan imorgon.
Ikväll blir det film och mys med fritidspedagogs tjejerna Fatima, Daniella, Ivana och Johanna. Jag har fått lära mig att man inte ska plugga på tentan kvällen innan den här, det skapar bara ångest.

Dags att betala lite räkningar, hejsvejs.

träning

Oj oj vad jag tränar nu. Jag älskar det, det får mig att må så bra. Igår fick jag ett ryck klockan åtta på kvällen så gick jag tränade en timma på gymmet. Började även den här dagen med träning på gymmet tillsammans med min vän Klara, är precis hemkommen därifrån. Ska snart möta upp Katarina och gå en promenad med henne. Ser framemot en härlig frukost efter mitt slit. Har en redovisning i skolan idag, efter det ska vi plugga lite på tenta. Känns bra inför tentan, bara räknefärigheter som är lite osäkert. Tur jag har en sån bra vän som Alexander som hjälper mig med det, hihi.


Ikväll är det, inte helt oväntat träning som gäller igen. Innebandyträning som står på schemat. Jag kommer vara en biff till jul om jag fortsätter så här, ha ha. Önskedrömma får man ju! ;)

Kaffe och choklad

Jag har söndag, tar ledigt från både träning och plugg. Sitter nu med mitt kaffe och en bit av 70% choklad med smak av hallon. Ni borde testa den. Hoppas ni får en bra söndag. Jag ska senare idag träffa Mimmie och även gå på ett styrelsemöte med innebandyn, vuxenpoäng där ja.

ps. Saknar mamma och pappa, träffat dem varje dag hela sommaren så klart det blir tomt utan dem. Och jag vet att ni saknas någon som tjatar hål i öronen på er :)

valdebatterna

Jag har följt valdebatterna mycket nu den här veckan och jag blir bara säkrare på mitt val. Jag förtidsröstade förra onsdagen och jag står för mitt val. Jag röstar för hela Sverige och inte enbart för vad som är bäst för mig själv. att kristdemokraterna ens få heta kristdemokrater är inte klokt, de som röstar på dem vet nog inte ens vad den kristna tron innebär egentligen.
Alla människor är lika mycket värda i vårt samhälle, därför röstar jag på de rödgröna.

lite tankar

Jag lever i min egna värld just nu som endast innebär plugga, äta, träna och sova. Något annat finns varken ork eller tid till. Mitt inne i ett tentaplugg just nu, ett tentaplugg som egentligen inte är speciellt tungt men jag blir trött på allting som är runt omkring nu. Idag frågade vår lärare oss vad en fritidspedagog är för något, hon som ska utbilda oss borde ändå veta vad vi ska bli. Att många även inte ens ser oss som lärare gör mig bara arg och besviken. Vi fritidspedagoger läser exakt samma saker som alla andra, det enda som skiljer sig åt är att vi har läst fritidens ledarskap i ett år medans andra läst tillexempel idrott, svenska, SO, matte, engelska. Under det året har jag lärt mig som mest under mina år här på uni. Jag får en lärarexamen precis som alla andra som jag läser tillsammans med. Om man inte ens kan se oss som lärare nu på uni kommer man någonsin göra det? Skolan och fritidshemmet ska samarbeta och tillsammans skapa en trivsam miljö på skola. Men det är ingen lätt uppgift för oss fritidspedagoger att samarbeta med några som inte ens vill det. Vi kommer alltid att få kämpa för vår roll i skolan och jag är en av de fritidspedagogerna som aldrig kommer att ge upp. Vi besitter massa fantastiska kunskaper som klasslärarna i skolan inte vill se. Både vi fritidspedagoger och klasslärarna utvecklar våra kunskaper om vi delar med oss av varandras!!

RSS 2.0